Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gorniška potepanja

Gorazd Gorišek (1976) je gorski svet spoznaval že v mladih letih v strminah domačega Posavskega hribovja. S starši je začel obiskovati tudi visokogorje. Kasneje je z ženo zavil na zahtevnejša brezpotja in v plezalne smeri.
Zadnje desetletje gorski svet raziskuje s svojo družino.

Publicistično pot je začel z objavami na osrednjem slovenskem gorniškem portalu Gore-ljudje. S številnimi članki sodeluje v Planinskem vestniku, kjer je kot zunanji sodelavec deloval tudi v uredniškem odboru revije in pripravil vodnik o gorah nad Bohinjem. Bil je tudi član uredništva Planinske založbe ter Odbora za založništvo in informiranje pri Planinski zvezi Slovenije.

Je avtor vodnikov Razširjena Slovenska planinska pot (2014), 10 x Krk (2016), Slovenska planinska pot I. del (2018), V zasnežene gore (2019), Gorniška potepanja z otroki (2019), soavtor monografije Slovenske gore (2014) in vodnika Dolina Soče – Bovško (2017). Bil je urednik vodnika Slovenska Istra, Brkini in Kras (2016), je pa tudi recenzent zemljevidov Planinske založbe.

sreda, 20. marec 2019, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 446

Mladinska knjiga - Gorazd Gorišek: ... z otroki

Knjiga, polna idej in nasvetov za zabavna potepanja

Zanesljiv vodnik Gorniška potepanja z otroki priznanega avtorja gorniške literature Gorazda Goriška ponuja obilico preverjenih idej iz prve roke za izlete na priljubljene slovenske vrhove in praktične nasvete za družine z dojenčki in malčki.

Odličen hribovski priročnik, opremljen z vsemi potrebnimi informacijami, zemljevidi in čudovitimi fotografijami, je namenjen staršem, ki bi svoje nadobudneže radi odpeljali v naravo, pa tudi za tiste, ki jim primanjkuje kondicije. Osvojite priljubljene vršace po manj znanih in obljudenih poteh.

Zanesljiv družinski vodnik
Zaupanja vreden priročnik opisuje gorniška potepanja po Sloveniji, ki niso lahkotni izleti, pač pa prave pohodniške ture v hribe in gore, vendar izbrane tako in tiste, da jih zmorejo tudi otroci.
»Pustimo otrokom, da se kdaj tudi umažejo, popraskajo, da bodo še pravi čas spoznali: če se udariš ali padeš, boli, in da resnični svet ni računalniška igrica, v kateri imamo deset življenj,« je prepričan avtor vodnika Gorniška potepanja z otroki Gorazd Gorišek.

55 priljubljenih vrhov po manj obljudenih poteh
V vodniku je zbranih 55 priljubljenih vrhov, pri čemer so zaradi večje zanimivosti izleta tako za otroke kot njihove starše opisane neklasične poti in izhodišča. Ta izbor poti je primeren tudi za tiste, ki bi radi hodili v hribe, pa niso v zelo športni kondiciji.

Praktični starševski nasveti za gorniška potepanja z otroki
Poleg preverjenih poti, ki jih je avtor z družino prehodil večkrat, opisane ture bogatijo še zgodbe, ki so značilne za posamezno pot ali znamenitost na njej ter odlične fotografije in ilustracije Zvonka Čoha. Ob tem najdete v knjigi še nasvete glede potrebne opreme, da bo izlet prijeten in varen za vse družinske člane.

Izberite pravo turo s pomočjo preglednice
Pri izboru ture vam bo v pomoč velika preglednica na koncu knjige, ki je opremljena z različnimi rubrikami: regija, višinska razlika, težavnostna stopnja, okvirno trajanje hoje, način dostopa, znamenitosti ob poti, ali je na vrhu koča, ali se da v koči prespati, bližina voda, dostopnost z vozičkom in drugo, kar olajša izbiro primerne poti.

Knjiga vsebuje:
• uvodni del s priporočili staršem za hojo v hribe z otroki,
• zemljevid geografskih regij z označenimi cilji izletov,
• dvostransko natančno preglednico vseh izletov,
• opise 55 izletov s podatki o dolžini, zahtevnosti, višinski razliki ...
• GPS in QR kode izhodišč, zemljevide izletov, bogato fotografsko gradivo,
• osem ilustriranih ljudskih pripovedk, povezanih z izleti.


Izid: 11.03.2019 | mere: 168 x 245 x 13 | cena: 24,99 €

Oznake: BIB
eXTReMe Tracker