Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predsednik podpisal

... zakon o varovanju naravnih plezališč

S podpisom predsednika Trumpa je predlog zakona o javnih zemljiščih in zaščiti naravnih plezališč postal zakon. S tem pomembnim zakonom o upravljanju zemljišč je Access Fund prvič dobil pomembno možnost, da zakonito varuje plezanje v naravi, vključno s pogojnim nameščanjem in vzdrževanjem fiksnih sidrišč.

Zakon je skupek več kot sto posameznih predlogov, ki jih je vložilo 50 senatorjev in več poslancev, da bi v okrožju Emery v Utahu ustanovili pet novih nacionalnih spomenikov in nekaj narodnih parkov. Označuje tudi dobrih 8000 km² novih rekreativnih, naravovarstvenih in divjih območij ter 960 kilometrov divje in slikovite reke.

Access Fund je neprofitna skupina zagovornikov skalnega plezanja v ZDA. Njeni nameni so dvojni. Kot prvo, obdržati plezalna območja odprta za javnost in dobiti dostop do trenutno zaprtih plezališč. Kot drugo, spodbujati etiko odgovornega plezanja in ohranjanje plezalnega okolja. Access Fund je bil prvotno odbor za dostop Ameriškega alpinističnega kluba, ki so ga ustanovili, ko je plezalna skupnost ugotovila, da rabi organizacijo, ki bo zastopala plezalce in njihove pravice v ZDA. Leta 1991 se je ločil od Ameriškega alpinističnega kluba in postal samostojna organizacija.

Ob taki novici človeka zaboli srce, ker v Sloveniji ne premoremo predsednika, ki bi podpisal vsaj odlok o očiščenju vode v Dvojnem jezeru v dolini Triglavskih jezer in odpravi te dolgoletne zelene sramote.

RockandIce, 13.03.2019
NEWS + |  President Signs Public Lands Bill — Wilderness Climbing Protections Written into Law!


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti