Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenska trojica

... na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju v Švici

Z večerno slovesnostjo se v švicarskem Villarsu začenja svetovno prvenstvo 2019 v turnem smučanju, na katerem bodo med 9. in 16. marcem slovenske barve med tekmovalci iz 31 držav zastopali Luka Kovačič v članski ter Maj Pritržnik in Anja Merlak Markič v kadetski konkurenci.

Slovensko reprezentanco v tekmovalnem turnem smučanju na svetovnem prvenstvu Villars 2019 zastopa mlada trojica. Luka Kovačič (Društvo za razvoj turnega smučanja) je premiero na svetovnem prvenstvu doživel pred dvema letoma, ko je med mlajšimi člani dosegel 10. mesto posamično in 12. mesto v vzponu, lani pa je bil na evropskem prvenstvu četrti v vzponu. 23-letni Kranjčan, ki je letos že postal državni prvak tako v vzponu kot posamično, bo v obeh disciplinah tekmoval tudi v Švici. Letos bo na svetovnem prvenstvu prvič nastopil v članski konkurenci, kjer je najvidnejše slovenske uspehe do zdaj dosegel Nejc Kuhar, ki je s tekmo državnega prvenstva na Zelenici prejšnji konec tedna sklenil tekmovalno kariero.

Svoj debi na mednarodnih tekmovanjih bosta doživela kadeta, 17-letna Anja Merlak Markič (PD Kranj) iz Visokega pri Kranju in 14-letni Maj Pritržnik (TSK LiMa) z Dobrne, ki bosta nastopila v vseh treh disciplinah: v šprintu, vzponu in posamično. Najstnika sta letos že uspešno nastopala na državnem prvenstvu, oba stopila na najvišjo stopničko v parih, na DP posamezno pa je bil Maj drugi med mladinci in Anja tretja med članicami.

Slovenske tekmovalce bomo na SP Villars 2019 lahko spremljali v:
• nedeljo, 10. marca, v šprintu (Merlak, Pritržnik) v živo od 9. ure dalje,
•  ponedeljek, 11. marca, na posamični tekmi (Merlak, Pritržnik),
• torek, 12. marca, na posamični tekmi (Kovačič),
• sredo, 13. marca, na tekmi v vzponu (Kovačič, Merlak, Pritržnik).

 Vir: PZS/Manca Čujež  

PZS/gorski-sporti, 09.03.2019
Slovenska trojica na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju v Švici

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti