Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Direktna in Bela grapa

AO Ljubljana-Matica: Marko Aničin: V nedeljo (3. 3.) sva se z Blažem Karnerjem po sredini Kovinarski znova navezala.

Krenila sva v Direktno v Štajerski Rinki, računala sva na pretežno suho skalo.
Jutranji pogledi proti steni pa niso obetali povsem poletnih razmer, sreča pa je vendarle bila na najini strani, saj je že na vstopu zaškripalo.

/.../ V drugem raztežaju sva pikala škripavec v zajedi.

/.../ Po treh kombiniranih raztežajih sem suhi skali primerno obul plezalnike in se v preveliki naglici podal v kočljivo prečko čez snežno zaplato. Da sem izpolnil nekaj letno kvoto neumnosti, sem prehitro zaupal skali, ki je kukala iz snega in se po njem podričal. Žal sva takrat izgubila nekaj opreme (najditelju: piva in krofov). Izustil sem nekaj krepkih, časa pa nisva izgubljala; prečnice sem se vnovič lotil bolj previdno.

Blaž gre čez previs! Bolj smotrno je ostal kar v kvedrovcih.

/.../ Do vrha grede je bilo treba še čez nekaj skale in snežišče, tam so mokri plezalniki romali v nahrbtnik. Svetlobe je bilo še za dva sitna raztežaja, kjer sva se srečala s požlejenim detajlom in krušljivo skalo. Preostala raztežaja sva si osvetlila sama.

/.../ Pri vpisni knjigi sva zvila vrvi in raztegnila nasmeške ter jih ponesla mimo Frischaufovega doma. Najlepša hvala oskrbnikoma za gostoljubje, za pivo in pecivo!

Teden dni pred tem (24. 2.) pa me je Krištof Fortuna povabil na prvo poizpitno turo in sicer v Belo grapo. Že dan prej, na predavanju Hansjörg Auerja, je bilo jasno, da so govorice privabile tudi druge naveze. In res je bilo ta dan v smeri vsaj pet navez. Spodnji del smeri je ponudil odličen škripavec ala cham ... pravzaprav je kmalu zadeva spominjala že na pakleniško uživancijo.

/.../ Prehod v lažjo zgornjo polovico pa predstavlja lep kombiniran raztežaj.

/.../ Krišof tik pred izstopom.

/.../ Pod vtisom smeri sva že kmalu kovala nove načrte ...

AO Ljubljana-Matica/Forum, 05.03.2019
Direktna v Štajerski Rinki, Bela grapa 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti