Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zelenica

Društvo za razvoj turnega smučanja, 
Zelenica Ski Raid tudi letos v prekrasnem vremenu

torek, 5. marec 2019, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 710

Ski Raid tudi letos v prekrasnem vremenu

Državna prvaka posamezno sta postala Luka Kovačič med člani in Karmen Klančnik med ženskami.
Nejc Kuhar s tekmo na Zelenici uradno zaključil svojo tekmovalno kariero

Vse tekmovalce in številne obiskovalce ter navijače, je tudi letos na Zelenici razveselilo prekrasno sončno vreme s pomladanskimi temperaturami in snežnimi razmerami. Toplo temperature zadnjih dni so sneg na Ljubelju pobrale in tako je 40 tekmovalcev iz štirih držav ob 9.30 štartalo peš ter prvih sto metrov preteklo s smučmi na nahrbtniku. Prvi vzpon je tekmovalce vodil mimo Doma na Zelenici, kjer je so za pestro vzdušje poskrbeli športni komentator Gregor Janežič in številni obiskovalci ter navijači. Od doma se je vzpon pod severno steno Begunjščice, sledil je spust proti Domu pri izviru Završnice, kjer so tekmovalci ponovno nadeli kože. Drugi vzpon je potekal do vrha nekdanje vlečnice Triangel, sledil je spust do zgornje vrtače pod Zelenico in ponoven vzpon do doma na Zelenici, kjer so zaključili mladinci, ženske, veterani in težka kategorija. Člane pa je čakal še en polni krog.

Luka Kovačič je kmalu po štartu prevzel pobudo in na koncu suvereno zmagal in osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka na klasični preizkušnji. Drugo mesto je osvojil Nejc Kuhar, ki se je s tekmo na Zelenici poslovil od svoje tekmovalne kariere, zagotovil pa je, da bo s turnim smučanjem še ostal povezan na tak ali drugačen način. Tretje mesto med člani je osvojil Matjaž Mikloša.

Med ženskami se je na tekme po rojstvu hčerke vrnila Karmen Klančnik in takoj tudi zmagala. Druga je bila Alenka Lukič, tretja pa mladinka Anja Merlak. Med mladinci je zmagal Tine Habjan pred Majem Pritržnikom in Luko Strupijem. Med veterani je slavil Avstrijec Hausmann Gerald, državni prvak pa je postal Boštjan Štiglic, drugi je bil Stane Lotrič, tretji pa Milan Šenk.
Zmagovalec tekme na srednji čas je bil Grega Vida, ki je domov odnesel nove turne smuči Elan Ibex.

Tekma je bila v organizaciji Društva za razvoj turnega smučanja in ob pomoči ŠD Lom, GRS Tržič, PD Tržič in Občine Tržič, ki je poskrbela za bogat spremljevalni program na Zelenici.

Zahvala še vsem sponzorjem: Lumar hiše, ATK vezi, Dynafit Slovenija, Camp-Cassin, Rodeo Team, Red Bull Slovenija, Šport 11, Elan, Melom, MG Metal in Pekarstvo Triler

Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker