Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Počitniški in popotniški

AK Impol Slovenska Bistrica: ... podvigi Lucije in Eme

Spomladanske temperature in čudovito sončno vreme v drugi polovici februarja so bili kot naročeni za aktivnosti v naravi. Ema in Lucija sta jih v celoti izkoristili za plezanje. V zadnjih desetih dneh je tako vsaka od njiju preplezala tri smeri z oceno 8a oz. 8a+ in dve z oceno 8b oz. 8b/b+.

Zimske počitnice sta v soboto, 16. februarja, skupaj začeli s plezanjem v Mišji peči, kamor se je Lucija z družino odpravila na enotedenske počitnice, Ema pa na enodnevni obisk. Ema je v soboto preplezala Sonce v očeh (8a+) v desnem delu Mišje peči in nato še Samsaro (8a) v osrednjem delu, Lucija je cel dan plesala Mrtvaški ples (8b), ki pa je ta dan ostal nepreplezan. Nedeljo sta obe izkoristili za počitek, ponedeljek pa za trening – Ema v Slovenski Bistrici, Lucija pa v koprskem Plus climbingu.

V torek je Lucija v Mišji peči za sprostitev med plesanjem Mrtvaškega plesa preplezala sosednjo Samsaro (8a), z Mrtvaškim plesom (8b) pa dokončno poravnala račune v sredo. Ema se je v torek odpravila v Kotečnik, kjer je želelela v Obokih preplezati Agresijo II (8b+/c), a ji tako zaradi mokrih kapnikov, kot zaradi utrujenosti od ponedeljkovega treninga, to ni uspelo; v sredo je v Čreti v sektorju Domačica brez težav preplezala La la Land (8b/b+), ki je bil še lansko leto prehud zalogaj.

Takoj po počitnicah smo se skupaj odpravili še na 4-dnevo plezanje v Kompanj v hrvaško Istro, ki smo ga načrtovali kot del priprav na prihajajočo tekmovalno sezono.
V vročem istrskem soncu sta obe veliko plezali, se sem in tja jezili nad sabo, ko jima je gib v smeri delal večje preglavice, kot sta pričakovali, predvsem pa uživali v lepih in zanimivih smereh. Poleg ogrevalnih smeri sta preplezali smeri Rocket MAX (8b – Ema v tretjem poskusu, za Lucijo in plezalno vrv je bila smer trening vztrajnosti in vzdržljivosti), Domaće kobasice (8a – za Emo je bila trši oreh kot Rocket Max), Realitäts Verlust (8a – Lucija jo je preplezala v drugem poskusu, za Emo in njene potejpane roke je bila zadnji dan prehud zalogaj), Yogi line (7c+), Alba (7c), Gayline (7c) in Powder war (7c – Ema jo je preplezala na pogled, Luciji je zadnji dan, po tem ko je najprej preplezala Power MAX-a in nato še Realitäts Verlust, zmanjkalo motivacije, da bi jo šla plezat še enkrat).
Ker je Luciji zadnji dan uspelo na hitro preplezati vse, kar si je zadala, Ema pa je bila z močmi čisto na koncu, smo se že zgodaj popoldne odpravili iz plezališča in se odpeljali nazaj proti domu novim izzivom naproti. (T. S.)

AK Impol Slovenska Bistrica, 01.03.2019
Počitniški in popočitniški podvigi Lucije in Eme
Fotografije: Kompanj 2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti