Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Domen, hvala!

AK Ravne - Marta Krejan Čokl: ... Jan, na srečo si še dojst mlad, da ...

... ne veš, v kaj se spuščaš.

V dvanajstih letih opravljanja dela načelnika kluba je Domen Petek dobil več kot dovolj sivih … Hm, ne, je izgubil več kot dovolj las, saj naloge, ki jih prinaša tak naziv, niso preproste. In ko se človek izčrpa, seveda preda svoje zadolžitve nasledniku. Vprašanje, le kdo (velja za oba spola) v našem ferajnu ima še dovolj las, da bi lahko nadaljeval delo dosedanjih načelnikov, je dobilo le en odgovor. Očiten odgovor. Jan Špiler.

Na volilnem zboru članov, ki je na valentinov večer potekel pri Lečniku na Ravnah, žal upravičeno in opravičeno nisem mogla dvigniti roke v potrditev, da se strinjam s predlogi, ampak sem, tako kot se spodobi za demokratično, razumevajočo in strpno organizacijo, lahko glasovala predčasno. Da se strinjam, jasno.

Polona Kalčič je v zapisnik shranila vse, kar je treba shraniti, zato o tem tukaj le na kratko: Ema Kordež, Metod Vrčkovnik, Grega Vezonik, Žan Sudar, Žana Gliebe, Tanja Glušič, Petra Glušič in Ema Jamnik so za izjemne dosežke prejeli nagrade in iskrene čestitke. Zasluženo! OŠ Prežihovega Voranca se bo obnavljala, zato je v našem interesu tudi obnova plezalne stene – Žaži, Urška, Brane, hvala za vse predloge, pobude in akcije v zvezi s tem! Iki v imenu odprave na Aljasko prodaja krasne majice, s katerimi jim pomagamo pri uresničitvi ciljev. Res so fajn, vam garantiram! Majice in cilji. Kaja Kos v imenu Geoparka Karavanke k sodelovanju vabi vse, ki bi jih zanimalo vodništvo/delo pri njih.

No, in zakaj pišem o tem, če pa niti na zboru nisem bila? Ravno zato in zato, ker se želim v svojem imenu in v imenu kluba, ki ga s ponosom in z veseljem predstavljam povsod, kjer ga lahko, in v vseh vlogah, ki sem jih dobila neposredno ali posredno ravno zaradi AK Ravne, iskreno zahvaliti Domnu Petku za vse izgubljene lase, za mirne živce, za skrb in predano delo, ki ga je opravljal ducat let! Če samo pomislite/mo, s čim vse smo mu težili, on pa je to s stoično mirnostjo uspešno reševal … Urejal in miril je prerazgreto besedičenje, ohladil pretirane zahteve, podkuril premedle ideje, ki so obrodile odlične sadove …

Lahko me mirno označite za ultrafeministko, če hočete, ampak dejstvo je, da Domen brez Matejine podpore in hčera, ki jima je očetova dejavnost nekaj vsakdanjega, tega ne bi zmogel, zato iskrena hvala tudi njej in njunima ta malima dvema.

Jan, verjamem(o), da bodo tvoja energija, mladost, zagnanost, natančnost, želje, ideje in veliiiiko število las najmanj ohranili to, kar naš ferajn je, čeprav – ej, bodimo iskreni – z vsakim novim vodstvom pričakujemo več … Vem, da bomo še naprej ponosni na to, da smo člani AK Ravne, zato ti z veseljem predajamo žezlo in z zaupanjem predajamo vodenje kluba v tvoje roke!

Marta Krejan Čokl
Foto: Andrej Špiler

AK Ravne, 18.02.2019
Domen, hvala! Jan, na srečo si še dojst mlad,

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46070

Novosti