Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Pred mogočno kuliso Grintovcev

Skrite poti - Andrej Bračič: V glavi mi govori, nikamor se ti ne mudi! Tako je prijetno in lepo! Čisto sam, uživam v pogledu in bližino Kamniško-Savinjskih vršacev. 

Najprej je sledila hoja po poledeneli cesti vse do parkirišča (parkirišče 2) v Ravenski Kočni, do koder se lahko pripelješ  v poletni sezoni. V gozd zavijem levo povsem na začetku travnika, kjer se nahaja Gorniški center Dava Karničarja. Ja, to je tisti Dava, ki je prvi smučal z Everesta. Na Prešernov dan se je tudi na Ratitovcu govorilo o Davu Karničarju, ki ima menda zdaj »manj časa za gore«.

Na poti srečam starejšo gospo s katero izmenjava nekaj besed. Pravi, da gre le do Jenkove planine. Pot v gozdu se začne strmo vzpenjati. Na začetku je poledenela zato priporočam manjše dereze. Ko se prvič položi stopim na shojen sneg in pospešim korak. Nekje na polovici poti do Jenkove planine stoji manjši križ. Informacija bolj za orientacijo. Prvi pravi ogled se odpre šele na Jenkovi planini, kjer me sončni žarki toplo pogrejejo.

Na planini se ustavim pri pastirski koči, kjer popijem čaj malo poslikam in odrinem naprej. Srečam prve pohodnike, ki se že vračajo z vrha. Kmalu sem tudi jaz na vrhu. Čisto sam, uživam v pogledu in bližino Kamniško-Savinjskih vršacev. Ko se obrnem na drugo stran pa mi pogled seže vse do Triglava. Oblaki izginejo, veter se umiri in ostanemo samo jaz in ta prečudovita narava. V glavi mi govori, nikamor se ti ne mudi! Tako je prijetno in lepo. Naenkrat se na vrhu pojavi...

 

22.02.2019

Pred mogočno kuliso Grintovcev

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti