Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Okrogla miza:

KA PZS, 19.02.2019
Okrogla miza: Vrtanje - klin ali svedrovec?

četrtek, 21. februar 2019, ob 05:31, Urednik G-L, ogledov: 667

Komisija za alpinizem PZS: Vrtanje - klin ali svedrovec?

Vabljeni na okroglo mizo z naslovom Vrtanje - klin ali svedrovec?, ki bo v petek, 22. februarja, ob 16. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma.

Vrtati ali ne vrtati? Biti ali ne biti?
Aktualna problematika je bila pri nas že večkrat na sporedu in že hiter pregled tujih plezalno-alpinističnih portalov in forumov nakazuje isto dilemo tudi v tujini. Komisija za alpinizem PZS odpira javno razpravo na to temo.
Radi bi soočili oba pola, da predstavita svoja stališča, ideje in poglede.

Vstop na dogodek je prost, potrebujete pa brezplačno vstopnico, ki jo lahko dvignete na blagajni Cankarjevega doma ali jo naročite prek spleta (možnost [email protected]).

Debato na temo vrtanja bo povezoval Miha Habjan, sogovorniki pa bodo Andrej Štremfelj, Andrej Grmovšek, Peter Bajec in Aleksander Bjelčevič.
Glavni namen posveta je predstavitev različnih vidikov, idej, argumentov, konceptov, prstopov, vizij glede nameščanja svedrovcev v že obstoječe ali nove smeri v alpskih smereh naših gora ter vse ostalo, povezano z omenjeno problematiko. Debata je aktualna že več let (desetletij), sedanja sestava KA PZS pa si je zadala nalogo, da konkretno zagrize v to dilemo.
V debato bodo vabljeni tudi posamezniki iz občinstva.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker