Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zimska smer v Prednji glavi

Črnuški AO, 17.02.2019
Zimska smer v Prednji glavi 

 

torek, 19. februar 2019, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 566

Črnuški AO - Andraž Avbelj: Tale tura je pa bila prijetno presenečenje.

V soboto dopoldne sva se lagano zbudila, prepričana, da greva zaradi napovedanih visokih temperatur lahko samo tulat do Belopeških jezer, nato pa Hana pošlje sliko izpod Prisojnika.
V dvomih se odločiva, da greva samo za foro pred tem pogledati še pod Prednjo glavo. Pa za vsak slučaj vzameva še robo s sabo. In potem se znajdeva pod slapom, led izgleda super, zarineva v prvi raztežaj, dokler bo šlo bo šlo. In je šlo.
Razmere v prvi polovici smeri so top, spodaj led, višje potem beton/ledni skoki in pa tudi nekaj miksa (pri balvanu). O visokih temperaturah ne duha ne sluha.

Nato se v zgornji polovici vse postavi na glavo, tam prevladuje popolnoma nepredelan sneg. Izbrala sva varianto po desni. Dokler koplješ do pomrznjenih trav še gre, ko jih zmanjka pa upaš, da ti ne bo noge odneslo.
Plezala oz. rila sva do izstopnega kamina, ki pa se nama ni zdel mikaven, sestop preko vrha Prednje glave do Koče na Gozdu v temi pa še manj. Zato sva tam obrnila, se spustila čez dokaj lep ledni odstavek (leva varianta, zagotovo boljša od najine) do glave, in nato direktno v Mihov dom.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker