Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slemenova špica

Primož Blaha: Po vroči soboti še vroča in prav tako čudovita nedelja.

Tokrat na skupni Freeapproved turi, nabralo se nas je devet in smo šli v skrite senčne kotičke gledat, če je še kaj ostalo od zime.

Z Vršiča je bilo že zjutraj vroče med vzponom na Vratca, a podlaga je kljub temu pomrznila in srenači so prišli prav. Z Vratc na severno stran, kjer je bilo precej bolj prijetno. Ker smo imeli čas, smo odsmučali v kotanjo in tistih 100 metrov je bilo prav neverjetno uživaških v suhem pršiču! Po kratkem spustu nas je čakal še kratek vzpon do vrha, kjer smo se čudili, kako so lahko vedno enaki razgledi vsakič znova tako navdušujoči.

Z vrha smo odsmučali po lepo omehčanem sončnem pobočju, nato pa zavili desno navzdol v senco. Tam smo pričakovali boljše razmere, očitno popoldansko sonce že pokuka tudi v ta kotiček. Malo trdega, nekaj skorje, nižje kakšna plazovina.
Spodaj smo se znašli v čedalje bolj strmem gozdu, kjer je treba prečiti daleč v levo in strmo navzdol v grapo pod slapovi. Cela grapa je prekrita s plazovino, tako da smo šli kratek del peš, nato pa do koče, kjer smo našli Skali, ki je šoferjem posodila avto, medtem ko smo ostali počakali tam na soncu. Lepa, samotna in slikovita tura, žal tudi tu z bolj malo zares uživaške smuke.

Primož Blaha, 17.02.2019
Slemenova špica 17.2.2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46070

Novosti