Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Triebental 2019

AO TAM Maribor, 12.02.2019
Turnosmučarski tabor Triebental 2019
 

torek, 12. februar 2019, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 323

AO TAM: Na kulturni praznik smo se odpravili na planirani turnosmučarski tabor v dolino turnih smukov Triebental, ...

... ki se nahaja nad krajem Trieben. Od Maribora je oddaljeno kakšni dve uri vožnje in tako primerno tudi za enodnevne obiske. Devet udeležencev se nas je odločilo za večdnevno druženje in bivanje, šest pa jih je prišlo samo na praznovanje kulturnega dne. Je pa bila dolina ta vikend slovenska, saj nas je bilo skupaj vsaj 30.

Tako smo prvi dan v dveh skupinah osvojili vrh Krugkoppe (2042 m), lahek turnosmučarski cilj. Skupina je bila zelo raznolika in tako smo dosegli vrh mešano peš ali na smučeh. Brez težav smo ga vsi odkljukali in oddivjali v dolino z »različnimi« hitrostmi. Vreme, razmere, družba, vse je bilo perfektno.

Po obveznem »team buildingu« v penzionu kjer smo prenočevali so bila pričakovanja nekaterih, da bo naslednji dan malo lažje in počasneje, kar smo grobo zavrnili in dokazali da Tamovcem učinkovita hidracija s pivom ne škodi.

Naslednji dan smo imeli v planu vrh Kerschkern, ki je po zahtevnosti malo nad turo prejšnjega dne. Na planini spodaj smo prečili gromozansko plazovino, ki nas je opozorila na to, da je smučanje obvezno samo v smeri pristopa. Na sedlu pod vrhom smo ugotovili, da je vršna strmina še preveč trda in vzpon s smučmi ne bo možen. Tako smo nadaljevali proti sedlu Krügltörl in potem po mestoma skalnem grebenu brez smuči na vršni greben, po katerem smo spet na smučeh osvojili vrh. Sonce je naredilo svoje in strmina pod vrhom se je lepo ojužila in bila odlična za smučanje. Vriskajoče smo odsmučali nazaj v dolino in zaključili še en lep dan.

Tabor je v celoti odlično uspel in odzivi udeleženih so bil več ali manj v smeri sanjsko, carsko, kdaj gremo spet …
Torej naslednje leto spet!
Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker