Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Plezalni popotnik

Komisija za športno plezanje PZS, 10.02.2019 09:00
Klemen Bečan:
Plezalni popotnik

Klemen Bečan (foto Giulio Malfer)

torek, 12. februar 2019, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 361

Klemen Bečan, pred Škoficem, Kruderjem in Vezonikom najuspešnejši slovenski športni plezalec, bo svojo plezalno pot in popotništvo predstavil na 13. FGF

Plezanje je bilo Klemnova ljubezen na prvi pogled in še danes diha s plezanjem in živi zanj. Pri 15 letih je postal svetovni mladinski prvak, leta 2008 pa stopil na najvišjo stopničko na tekmi svetovnega pokala v Kranju. Bolj kot na tekmah je vedno užival v naravnih stenah in plezalnih potovanjih po vsem svetu. Privlačijo ga vse vrste plezanja, iskanje novih ali že pozabljenih plezališč ter opremljanje novih smeri.
Kot prvi Slovenec je na pogled premagal smer z oceno 8c, z rdečo piko pa je priplezal do 9a+. V Drašnicah v Dalmaciji je opremil in kot prvi preplezal najtežjo večraztežajno smer v tem delu Evrope, 220 metrov dolgo smer Roctrip z oceno 8c+. Trenutno veliko časa in energije posveča učenju nadebudnih plezalcev in jim pomaga pri napredovanju na plezalnih izletih po vsej Evropi.

V soboto, 23. februarja, ob 18. uri vabljeni na predavanje Klemna Bečana Plezalni popotnik na 13. Festivalu gorniškega filma v Cankarjevem domu (Kosovelova dvorana) v Ljubljani. Nakup vstopnic (6 EUR) je mogoč na blagajni Cankarjevega doma oz. njihovi spletni strani.

Na festivalu bo predvajan tudi kratki film Anje Bečan Utrinki iz Drašnic, zgodba o Klemnovem razvoju plezanja v Drašnicah in o novi najtežji večraztežajni smeri na Hrvaškem z imenom Roctrip (8c+).
Kar 250 metrov visok previs, obdarjen z neverjetnimi kapniki in navpično sivo steno, je tik ob Jadranskem morju nad lepo vasico Drašnice v Dalmaciji.

V četrtek, 21. februarja, ob 20. uri bo film Anje Bečan Utrinki iz Drašnic predvajan v Mestnem kinu Metropol v Celju

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker