Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Že dolga leta je

... v naši Postaji navada, da v mesecu januarju opravimo obračun s preteklim letom. Prej ko to storimo, lažje se posvetimo nalogam, ki so pred nami.

V petek, 25. 1. 2019. smo se v velikem številu zbrali v prostorih Okrepčevalnice Tolminska korita v Zatolminu. Tam, kjer smo zadnja leta zelo prijazno sprejeti. Skozi prebrana poročila načelnika, inštruktorja, gospodarja, blagajničarke in nadzornega odbora smo pregledali opravljeno delo preteklega leta in si zastavili plan za naslednje.

Po številu reševanj je bilo preteklo leto precej bolj umirjeno kot leto pred tem in je s 74 intervencijami ostalo nekje v povprečju zadnjih petih let.

Veliko več dela je bilo opravljenega pri dežurstvih in zavarovanjih raznih prireditev, tekmovanj, pohodov. Teh obveznosti je vsako leto več in jih je včasih že težko pokriti z reševalci. Z vsakim letom se povečuje tudi število opravljenih ur na področju preventive, kot so predstavitve dela Gorske reševalne službe v vrtcih, šolah, pri raznih društvih, planincih, tabornikih ...

Svoj čas in veliko organizacijskega dela pa je zahtevala obeležitev 70-letnice delovanja Postaje. Razna predavanja, razstave, izdaja jubilejnega zbornika, knjige od Andlovica in slavnostna predstavitev so zahtevale veliko dela in odrekanja, a je bil rezultat na koncu vreden vsega truda.

V tem letu nas čaka selitev v nove prostore. Saj ne, da s starimi nismo zadovoljni, a z leti so postali kar nekoliko pretesni in premajhni za vso opremo in vsa vozila. Na URSZR so nam že pred leti ponudili večje in boljše v neposredni bližini. Resda je potrebno do selitve v njih opraviti še kar nekaj lepotnega dela in prilagoditve notranjosti, da bo funkcionalnost na potrebni ravni. A tega smo navajeni. Tudi prejšnje prostore smo tako uredili z lastnimi sredstvi in opravljenimi delovnimi urami.

Občni zbor so s svojo prisotnostjo počastili tudi vabljeni gosti, ki so se ga udeležili. Janez Rozman, predsednik GRZS, Uroš Brežan, župan Občine Tolmin, Samo Kosmač, poveljnik OŠ CZ za Sev. Primorsko, Igor Benko, poveljnik OŠ CZ Ajdovščina, Damijan Žagar, komandir PP Bovec, Boris Zorko, komandir PP Tolmin, Milena Brešan, predsednica PD Tolmin, Peter Podgornik, poveljnik enote HRI MoNG, Blaž Kenda, GRS Bovec, Miha Arh, GRS Bohinj, Žarko Rovšček, kronist PD Tolmin, Emin Sujoldžič, GSS Travnik in Damir Gogić, GSS Konjic, ki so vsak s svojimi besedami opisali njihov pogled na opravljeno delo in sodelovanje s Postajo ter zaželeli uspešno nadaljevanje dela tudi v prihodnje.

Po večerji so zabavo prevzeli v svoje roke Kraški ovčarji. Tako kot zadnjih nekaj let se je glasno in veselo nadaljevala do zgodnjih jutranjih ur. Da je bil ob 7. uri zjutraj napovedan odhod na zimsko vajo na Soriško planino sploh ni bilo pomembno. Sončen dan in mrzel zrak sta zaspanost hitro pregnala.

Občnega zbora se je udeležilo 45 reševalcev Postaje GRS Tolmin, 10 reševalcev iz postaj GSS Konjic in GSS Travnik ter kopica vabljenih gostov.
GRS Tolmin

...02.2019 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti