Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Top 10 mini romantičnih pobegov

   14.02.2019

G-L:  "Kibubazin" 

četrtek, 14. februar 2019, ob 05:28, Mojca Stritar Kučuk, ogledov: 613

 Kibubazin - Če ga priznavate ali ne, danes je 14. februar, ki je v večini zahodnega sveta praznik zaljubljencev.

 Malo romantike se vedno prileže, zato je tu nekaj naših, bolj ali manj realnih predlogov, kako si jo lahko privoščite nekje na prostem.

Tamar

Popoldansko-večerni sprehod z baklami v pravljično zimsko dolino pod Jalovcem in Poncami. Za kanček udobja poskrbi planinska koča na koncu. Moramo dodati še kaj?

Zelenci

Izvir Save Dolinke je krasen tudi pozimi, jezerca ne zamrznejo, ozadje pa je snežno alpsko. Nazaj grede pa na divjačinski golaž ali kaj drugega, kar ustreza vajinemu okusu.

Komna in Lanževica

Lepa Komna je tako zelo lepa, še posebej pozimi, da je ne smeta izpustiti, če imata količkaj veselja do turne smuke. Pa mrzla je tudi - izgovor več za stiskanje v kateri od koč na Komni.

Vogel

Iz Bohinja z gondolo na Vogel, od tam pa na katerega od razglednih okoliških vrhov. Po sončnem zahodu prespita v eni od tamkajšnjih zasebnih ali planinskih koč. Če lahko to izvedeta s turnimi smučmi, še toliko bolje!

Soriška planina

S Soriške planine na bližnji hrib, denimo Možic, in še na hiter krog s tekaškimi smučmi. Za romantiko in udobje po turi se dovolj možnosti ponuja v Bohinjski Bistrici.

Mala Osojnica in Blejsko jezero

Vzpon na klasični razglednik je kratek in enostaven, z vrha pa imata krasen razgled na celotno Blejsko jezero, ki je menda najlepše daleč naokoli (pri romantiki si lahko privoščimo nekaj pretiravanja). Če je to preveč, se lahko zadovoljita tudi s (polnočnim) sprehodom okrog Bleda.

Velika planina

Zjutraj splezata kak slap, potem pa se sprehodita na Veliko planino in prenočita v prijateljevi hišici. Ali ni topla kočica pod gorskimi zvezdami najlepša prispodoba romantike?

Logarska dolina

Tudi v Logarski dolini so pozimi aktualni slapovi, zvečer pa savna ali jacuzzi v hotelu.

Slovenska obala

Kaj je še bolj ležerno romantičnega od parčkanja ob morju? Peš od Strunjana do Portoroža, kjer vaju celo pozimi čaka najboljši sladoled.

Primorska plezališča

Najboljši scenarij za športne plezalce je obisk katerega od plezališč na Primorskem, kjer splezata kak projekt, zaključita malo prej in ... Nadaljevanje prosto po vajini domišljiji!

Če se vam vse to zdi preveč zlajnano, naj vam zaupamo univerzalno pravilo Kibubine ekipe: pojdita nekam na toplo, zvečer pa namesto večerje zunaj dokažite, da znate tudi kaj skuhati, ne pa samo stiskati oprimkov!

eXTReMe Tracker