Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Najuspešnejši

PZS, 30.01.2019 21.00
Najuspešnejši v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju v letu 2018

 

 

 

četrtek, 31. januar 2019, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 820

v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju v letu 2018

Planinska zveza Slovenije je na alpinistično-plezalnem večeru 30. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2018.
Za življenjsko delo v alpinizmu so se poklonili Stazi Černič in Danici Blažina, Marija Jeglič je postala naj alpinistka, Aleš Česen in Luka Stražar najuspešnejša alpinista. V športnem plezanju sta lovoriko osvojila Janja Garnbret in Jernej Kruder, v lednem plezanju Maja Šuštar in Jaka Hrast, najuspešnejši turni smučar je Luka Kovačič.

Zbrane je uvodoma pozdravil Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja - Združenja športnih zvez, ponosno jim je čestital tudi predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan: "Za nami je še eno uspešno leto na športnem področju, na kar smo upravičeno ponosni. Že dolgo smo alpinistična velesila, z urejenim sistemom šolanja alpinistov, z novimi vrhunskimi dosežki, s kar dvema alpinistoma svetovnega razreda in spet se lahko pohvalimo s prejemnikom zlatega cepina. Pri športnem plezanju, ki bo prvič na sporedu olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu, so naši obeti več kot dobri, če sodimo po bogati beri medalj plezalcev na največjih tekmovanjih v pretekli sezoni. Pohvaliti velja tudi dosežke v tekmovalnem turnem smučanju in lednem plezanju, v obeh disciplinah pa si moramo prizadevati za razširitev tekmovalne baze."

Namen izbora Planinske zveze Slovenije ter njenih komisij za alpinizem, športno plezanje in gorske športe je ovrednotiti najkakovostnejše alpinistične vzpone, vrhunske športnoplezalne dosežke in uspehe v lednem plezanju in turnem smučanju ter javnosti predstaviti najvidnejše dosežke v teh športnih panogah.
Vir: PZS.si  
 

 

Brošura Podelitev priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju (PDF: 4,98 MB)

Oznake: ALP, PLE
eXTReMe Tracker