Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Skupna tura

AK Slovenska Bistrica, 28.01.2019
Skupna tura januar 2019 

četrtek, 31. januar 2019, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 680

AK Impol Slovenska Bistrica: ... januar 2019

V soboto, 26. januarja, smo imeli člani AK Impol Slovenska Bistrica skupno turo in ker je sezona ledu, smo se odpravili preverit, kaj se da splezat.

Nekateri so šli v Logarsko dolino, kjer se je plezala Sušica, v kateri je bila gužva, vendar se je nekako dalo. Se je pa čakanje izplačalo, saj je bil led dober in tudi zgornji del nad brvjo je bil dobro narejen, kar so nekateri naši člani tudi izkoristili in splezali vse do konca. V Logarski se je plezal tudi Desni Ivovec, Centralni Ivovec pa ni imel dovolj ledu. Dva člana sta se odpravila preverit, po koliko je pivo na Okrešlju, dva pa sta silno uživala ob veliki skledi gobove juhe pri »Kitajcu«. V Logarski so plezali ali se kako drugače smukali Tomaž, Tomi A., Žiga, Zumba, Igor B., Andreja, Bogdan, Marjeta, Robert, Tomi Š., Mira, Zdenko, Matevž in Gašper.

Člani druge skupine pa smo se odpravili v Matkov kot, kjer smo naleteli na ugodne razmere v Fakinčku, Fakinofu in Tihem slapu in jih tudi preplezali. V Matkovem kotu smo plezali Viki, Igor Belovič, Luka, Uroš in Aljoša.

Zvečer smo se člani zbrali v planšariji Logarski kot, kjer smo imeli občni zbor. Pregledali smo preteklo delo, si zastavili nove cilje in naloge, ter imeli sprejem za nove člane. Sledil je družabni večer in vse, kar spada zraven.

Naj pa omenim še nekaj ostalih vzponov in pristopov, ki so se nabrali v letošnji zimi. Gorazd in Rok sta preplezala Severni raz Male Mojstrovke, Mira in Zdenko sta opravila pristop na Viševnik, Malo Mojstrovko in Raduho, zraven tega pa sta nanizala še nekaj vzponov v slapih (Palenk, Slap pod Jurgovim, Drugi slap v Prednji Glavi in Spodnji desni Ivovec). Pristop na Raduho sta opravila še Marjeta in Uroš, pristop na Tursko goro pa Uroš in Aljoša. Opravljen je bil še pristop na Draški vrh in vzpon na Vrtačo čez Malo glavo, ter sestop po Južni grapi. Tomaž in Gorazd sta v začetku januarja na Jezerskem preplezala Spodnji in Zgornji Ledinski slap, ter v Logarski Sušico in Slap na Jami.
Od ostalih slapov so bili preplezani Palenk (Viki, Igor Belovič, Uroš, Aljoša), Sušica (Viki, Igor Belovič, Igor B., Andreja, Bogdan, Tomi Š., Marjeta, Robert, Tomaž, Zumba), Desni Ivovec (Viki, Igor Belovič, Uroš), Fakinof (Viki, Igor Belovič, Uroš, Luka, Aljoša, Tomaž, Gorazd, Bogdan), Fakinček (Igor Belovič, Tomaž, Bogdan, Gorazd, Aljoša), Tihi slap (Igor Belovič, Aljoša), Drugi slap v Prednji Glavi (Robert, Tomi Š., Jolanda, Aljoša).

Zdaj pa upajmo, da še pade nekaj snega in pritisne mraz, ker letošnja zima nam je razen slapov še kar nekaj na dolgu!
Aljoša ... 
Oznake: ALP,
eXTReMe Tracker