Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pod Kotovim sedlom

Primož Blaha: Tudi konec januarja je zima pri nas skromna s snegom in prav veliko izbire ni na voljo.

Vsaj mraz vztraja in z njim v senčnih legah tudi pršič. Z Brigito sva se po dolgem času zmenila za turo in sva se odločila za Tamar, kjer naju je pričakala prava zimska idila: snega je, glede na letošnje razmere, relativno veliko, drevesa so bogato okrašena, okoliške stene pa dodajo k čudovitemu ambientu.
Včasih je vredno vztrajati v senčni dolini, ko se vrhovi bleščijo v soncu…

Za ogrevanje po tekaški progi iz Planice, skozi gozd nad koči in polagoma navzgor med čedalje bolj grozečimi stenami. Obiska je bilo po pričakovanju veliko, skoraj vsi so nadaljevali v Ozebnik, kjer so bile menda kar dobre razmere (čeprav tudi gneča v ozkem ozebniku ni zanemarljiv dejavnik). Midva in še dva pred nama pa smo zavili desno proti Kotovemu sedlu. Za robom je močno pihalo in nosilo sneg, na prvi strmini je bila ena sama kloža, vmes malo pomrznjeno, višje pa je zgledalo precej spihano.
Zato sva se odločila, da nadaljevanje ni smiselno in sva rajši odsmučala nazaj.

V petek sva iz dveh virov dobila informacije o krasnem pršiču, a veter je v 24 urah precej spremenil razmere. Po robu strmine sva se spustila pod Ozebnik, kjer je bila prav tako skorja. K sreči ni bila preveč trdovratna, a zavoji le niso lepo stekli. Nižje je nato postajalo čedalje bolje; sicer precej zvoženo, nekaj uživaških zavojev v pršiču sva pa le dočakala. Tudi skozi gozd je šlo brez težav, snega je kar dovolj.
Za konec pa še nekaj poganjanja in vzponov po tekaški progi in na koncu sva zaključila povsem zadovoljna po uspešno izpeljani turi (uspeh je seveda varen povratek z nasmehom na obrazu).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti