Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Čakalna vrsta

PK Idrija, 21.01.2019
Čakalna vrsta pod slapovi 

torek, 22. januar 2019, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 1100

PK Idrija - Jan Sedej: ... pod slapovi

V nedeljo, 20. januarja, se s Klemnom odpraviva pogledat razmere v slapovih po četrtkovi otoplitvi in snegu v petek. Cilj je bil drugi slap v Krnici, kamor po dobrih dveh urah vožnje in celih 25 minut dostopa prispeva.
Od daleč je zgledalo še kar vredu, brez pretirane gužve (1 naveza pleza, 1 čaka).

Ko prideva pod sam slap pa gužva, alpinistična šola in še dodatna naveza čaka. Po besedah ostalih pa naj bi 3 naveze že bile v slapu Po kratkem postanku in premisleku se odločiva da greva pogledat razmere v prvem slapu, ki pa ni plezljiv, saj je prva sveča tanka in rahitična. Pod prisojnikom pa naj bi tudi bilo okoli 30 ljudi…. ker nama ni preostalo drugega kot malce počakati ali pa se vrniti domov, si misliva da mogoče se je kaj spraznilo vmes in greva nazaj. Ko sva nazaj je pred nama le še ena naveza tako da se opremiva z vso kovačijo in štrikarijo.

Razmere v slapu presenetljivo dobre, led suh, ne preveč trd, tako, da cepini in dereze lepo grabijo. Kaj kmalu sva po “stopnicah” čez prvi raztežaj, čemur sledita dva lažja po grapi. Kmalu sva pred najtežjim mestom v slapu – deset metrskem skoku, kateri pa ni težak zaradi vseh stopnic. Temu sledita se dva raztežaja lepe uživaške plezarije.
Sledijo še štirje spusti in dolg (20 min) sprehod do avta ter povratek domov.
Oznake: ALP
eXTReMe Tracker