Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bo Slovenka

Dnevnik - Gorazd Suhadolnik: ... tudi športnica svetovnih iger 2018? - Športna plezalka Janja Garnbret

Janja Garnbret, najboljša športna plezalka na svetu, se poteguje za laskavo priznanje najboljše športnice svetovnih iger, ki ga podeljujejo športnikom v neolimpijskih športih

Najboljša športna plezalka na svetu in najboljša športnica Slovenije leta 2018 je tudi med kandidati za športnika leta po izboru svetovnih iger. Svetovne igre so najvišje športno tekmovanje v več kot 30 športih, ki niso vključeni v program olimpijskih iger, in jih vsaka štiri leta priredijo pod okriljem organizacije International World Games Association (IWGA). IWGA je Janjo Garnbret, ki se je v zgodovino vpisala kot prva svetovna prvakinja v olimpijski kombinaciji športnoplezalskih disciplin, izbral že za športnico septembra 2018, zdaj pa je tudi ena od letošnjih kandidatk za njihovo športnico leta 2018.

Za Janjo lahko glasujete na spletni strani IWGA www.theworldgames.org.

Glasovati je mogoče le še janez, 15. januarja, deset športnikov z največjim številom glasov pa se bo uvrstilo v drugi krog glasovanja, v katerem se bo glasovalo za končnega zmagovalca do 31. januarja.
Poleg plezanja so med neolimpijskimi športi tudi karate, biljard, lacrosse, dviganje uteži, deskanje na vodi, ragbi in skvoš, na zadnjih svetovnih igrah v Vroclavu leta 2017 pa so slovenski športniki poleg športnega plezanja tekmovali še v balinanju, ju-jitsuju, lokostrelstvu, plesu (akrobatskem R&R) in tajskem boksu.

Dnevnik/Planinstvo, 14.01.2019 07:30


 


Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti