Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

BOFF 2018 - 2. in 3. dan

BOFF 2018 - 1. dan

sobota, 29. december 2018, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 461

Bovec: Včeraj se je začel - Ob štirih popoldan z okroglo mizo
Danes dve delavnici ... Filmi: Freeride sklop ...

Sobota, 29. december

Vabimo vas, da se udeležite ene od delavnic, obe bosta v lepem gorskem okolju.

Fotopobeg z Uršo Drofenik in pa Lavinska delavnica z Alpsko šolo Bovec.

Ob petih, ko se zmrači, vas pričakujemo v Kulturnem Domu Bovec. Kdor še ni videl filma o jamskem slapu, enem največjih v Evropi, ima sedaj to redko priložnost. Družbo mu bodo delali trije bolj kot ne zimski športni filmi.

Freeride sklop predstavlja predstavnika francoske in avstrijske šole, oba filma sta opremljana s slovenskimi podnapisi.

Naravovarstvo ni samo oguljena fraza, ampak realnost, Eko sklop vam predstavi lokalne in globalne probleme, ki se tičejo vseh nas. Plastic Ocean in The Undamaged sta opremljena s slovenskimi podnapisi, avtorji drugega prihajo v goste.

Ženski sklop, torej filmi ženskih avtoric oziroma akterk, je letos res izjemen. Tako po spektakularnosti kot izjemnih dosežkih, so vsi štirje krajši filmi zalogaj zase. Nekaj feminizma, predvsem pa odločnost in pogum vabita tako gledalke kot gledalce.

Ta večer bo naš posebni gost Filip Flisar. Pika.

Od šeste do devete ure zvečer bo za najmlajše Boffovce na voljo tudi brezplačni basecamp.


Nedelja, 30. december

Zajtrk v Goufu, kavica tudi tam, smučanje na Kaninu, nedeljsko kosilo Pod Lipco, to ni vsak dan.

Boffov kino doživi katarzo in prepih, prihajajo jadralci, padalci in skakalci, manjkalo ne bo niti fjordov in mrzlih severnih morij.

Slovenski sklop s sedmimi filmi, skate, gorska kolesa, kajaki in kajaki. Iz Solkana do Ugande mimo Pece in globoko pod gladino Jadrana in prahu Irana se vije pot junakov, za katere boste lahko oddali svoj glas.

Jet Flight je projektil, ki leti nizko in hitro, kaj vse pa skriva za zgodbo, pa bo povedal avtor sam. Posebni gost večera bo Matjaž Klemenčič.

Sledi eden od vrhuncev letošnje bere gorskokolesarskih filmov, North of Nightfall vas bo popeljal v mrzli prah ledenih širjav. Adam Ondra je najboljši, to je zagotovo res, ni pa vse lahko, tudi zanj ne, pridruži se mu v njegovi eri, film je del Reel Rock Tour št 13. Med tem ko nas večina spi, v času najtemnejših ur noči, se outdoor fotograf Paul Zika odpravi na svoje ustvarjanje v divjini, pridružite se mu v iskanju najsvetlejšega neba. Njegovo popotovanje k slikanju nebesnih čudes ga vodi od divjine kanadskega gorovja do sipin Namibijske puščave in oddaljenih ledenikov Greenlandije. Zaključni film po izboru selektorjev festivala.

Od šeste do devete ure zvečer bo za najmlajše Boffovce na voljo tudi brezplačni basecamp.

Za starejše in vse ostale pa sledi zaključek v Goufu (Stergulčeva hiša), plošče bo sukal DJ Fitipaldi.

Toplo priporočamo šale in rokavice ter rezervacijo vstopnic.

Tu so filmi urejeni po abecedi, poglej si cel spored ali samo dogodke dvanajstega Boff-a. Naloži si programski list - zloženko.

HVALA vsem sponzorjem, donatorjem in partnerjem za zaupanje in podporo!
 

 

eXTReMe Tracker