Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ničta izvedba

MTB - Andrej Dekleva: Savskih 50

Predbožične, božične in pobožične ture se kar množijo. Če drugega ne, imamo te dni čas za takšne reči. Hkrati slavimo, da se dan zopet začne daljšati.

V soboto 22. decembra, je prvič udarila še ena, ki sicer ne nosi naziva, povezanega z odrešenikovim rojstvom. Pa tudi namena nima v prihodnje vztrajati v tem terminu, da bi se ravsala s predbožičnimi. Savskih 50!

To je bojda najbolj zabavna ravninska tura, na kateri ste kdaj bili. Ob Savi gor, čeznjo, in ob Savi dol. Severno od Ljubljane, nekako med Pirničami na zahodu in Brinjem na vzhodu. Kilometrov ni petdeset kot številka v imenu, nekako maratonskih 42 jih je z manj kot 200 “višinci”. In to največ po enoslednicah in kolovozih, tudi po makadamih, najmanj pa po asfaltu.

Finta je v tem, da te na takšni trasi težko zazebe, saj ves čas poganjaš, a se ne pregreješ v klanec (ker so v res mini dozah) in ne zmrzneš na spustih. Pa minulo soboto niti ni bilo strahu pred mrazom, ki bi sicer utrdil blatne odseke. Temperature so bile prijazne, tudi postanke so dovoljevale. In teh je bilo kar nekaj - zaradi čakanja na križiščih ali okrepčil. Družabna scena pač, za dirkanje ni bil ne pravi dan ne kraj.

Ni letelo, čeprav je bilo med petdeseterico udeležencev tudi nekaj nabritih na ciklokros kolesih, ki bi s krogom opravili v manj kot dveh urah. A prav pestrost udeležencev je bila morda najbolj hecna reč dneva ob delčku (približno desetini) najdaljše slovenske reke. Od 18 do 75 let!

Ob lepi zbirki makadamskih in ciklokros koles pa vse vrste gorskih s tolstim in električnim vred ter - pazi to - četverica na BMX fristajl bajkih! Brez zavor, tako rekoč brez sedežev in na gladkih gumah so pregrizli celo traso in jih sploh ni bilo treba čakati. Aja, pa seveda Bor na traclocross (fiksiran CX) biciklu. Združeni!

To je bila 0-ta izvedba, o prvi, ki bo enkrat v zimi 2019/2020, te obvestimo. Idej je veliko, ne bo dolgčas.

Savskih 50 še zdaleč ni le makadamkarski dogodek, a če te vleče v to smer, se lahko pridružiš facebook skupini Makadamkamo vsi.

Savskih 50 (0) - dogodek na facebooku (sem pride še več fotografij)

MTB, 25.12.2018
Savskih 50, ničta izvedba

 

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti