Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Konec tedna v Bovec

Teden praznikov se namreč zaključi z BOFF-om

Od petka do nedelje v Bovcu dvanajsti festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami (Bovec Outdoor Film Festival).

Filmi, predavanja, okrogla miza, razstava, delavnice, druženje ... se vračajo v Bovec. Natančneje: v petek ob 16. uri se dvanajsti BOFF začne v Stergulčevi hiši z okroglo mizo o vedno aktualni lokalni temi, upravljanju veslanja na reki Soči, nadaljuje pa s predavanji soteskarja Žiga Humarja, lednega plezalca Aljaža Anderleta in alpinista Bogdana Biščaka. Večer zaključi otvoritev razstave slikarja in kiparja Evgena Čopija Goriška.

V soboto in nedeljo bo festival domova v veliki dvorani Kulturnega doma, kjer si bodo gledalci lahko ogledali 27 filmov ter prisluhnili klepetu z gosti in jih tudi kaj vprašali. V soboto se projekcije začnejo ob 17. uri, v nedeljo uro pozneje.
Lani je bila velika dvorana prvič polna do zadnjega kotička in tudi ob letošnjih filmih in gostih bi lahko bilo tako.

Zlasti v soboto dopoldan BOFF seže tudi izven Bovca s »fotopobegom« in s preventivno delavnico smučanja in deskanja izven urejenih smučišč na Kaninu.
Kanin in BOFF sta povezana že od prve izvedbe festivala in tudi letos si bodo obiskovalci vikend lahko popestrili s smučanjem na najvišjem slovenskem smučišču.
Poskrbljeno bo tudi za varstvo in animacijo otrok – v bovški enoti knjižnice Cirila Kosmača Tolmin v soboto in nedeljo med 18. in 21. uro.

Vstopnice
Priporočljiva je rezervacija na office@boff.si.
Vstopnica za posamezni sklop (vključno s predavanji) stane 5 €, za dan 8 € ali abonma za vse dni 22 €.
Z nakupom dnevnih in abonmajskih vstopnic obiskovalci tudi prihranijo pri nakupu smučarskih vozovnic za Kanin.

Glavni pokrovitelj BOFF je občina Bovec.

 

 
 Odpri v nov zavihek
  in povečaj s klikom (+)

 
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti