Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

20 let

Na prvi dan zimske sezone 1998/9 so bile (uradno) rojene spletne strani GORE...LJUDJE

Ko smo pred dvajsetimi leti zagnali spletišče s tem imenom, gotovo nismo razmišljali, kam nas bo to pripeljalo in kje bomo na današnji dan.
In vendar smo še vedno tu, le starejši (morda tudi pametnejši) kakor tedaj, ko nas je gnala predvsem preprosta želja, da bi Slovenija dobila spletno mesto, na katerem bi lahko ljudje našli vse, kar se je v nekem trenutku dogajalo in objavljalo v povezavi z našimi in tujimi gorami, in to na skoraj kakršenkoli način.
Želja je bila, da se s tem ohrani tudi miselnost nekega časa, zato je bilo neizbežno, da smo občasno objavili tudi vesti, ki so bile včasih komentirane kot manj primerne.
Pa vendar - nikoli ni dobrega arhiva, če se vanj spravlja le cenzurirane in všečne dokumente. Zato smo skušali zajeti toliko kot se je dalo in dati možnost sodelovanja in polemike vsakomur, ki je bil to pripravljen početi na kulturnem nivoju. Tudi s pomočjo desetin avtorjev in prostovoljnih objavljalcev ter poobjavljalcev, nam je uspelo priti do tu, kjer smo. 

Žal se nam je težko pričakovana četrta verzija spletišča, zaradi raznoraznih razlogov večkrat izmaknila, in tudi do obletnice je nismo uspeli zagnati, čeprav smo (tokrat čisto zares) že v ciljni ravnini. Na tem mestu obljubimo, da bo prišla zelo kmalu.

Hkrati izkoriščamo priložnost in čas ob zimskem solsticiju, da se vam vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da Gore-Ljudje tako dolgo ostaja na slovenski sceni, najlepše zahvalimo za ves trud in tudi potrpljenje. 

Srečno! In da bi se še dolgo srečevali na naših skupnih poteh ...
Uredništvo G-L

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

7 komentarjev na članku "20 let"

Iztok Snoj,

Franci, iskrene čestitke in ... gremo dalje!


Dušan Škodič,

Hvala za neskončen trud uredniku Franciju Savencu !


Peter Strgar,

Vse čestitke za veliko delo!


Gorazd Gorišek,

Delovna vnema spoštovanega Francija je lahko marsikomu za vzor. Srečno tudi naprej!


Marjan Bradeško,

Bravo, Franci! Vrhunsko! Se še spominjaš, kako sva poslušala piskanje modema v tvoji sobi? Vesel božič, veliko zdravja in energije naprej! Gore in ljudje ostajajo.


Cac Langerholc,

Spoštovani Franci Savenc, iskrene čestitke za požrtvovalno delo in srečno še naprej!


Miro Koder,

Čestitke in srečno. Lp!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti