Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

20 let

petek, 21. december 2018, ob 13:59, Uredništvo G-L, ogledov: 1002

Na prvi dan zimske sezone 1998/9 so bile (uradno) rojene spletne strani GORE...LJUDJE

Ko smo pred dvajsetimi leti zagnali spletišče s tem imenom, gotovo nismo razmišljali, kam nas bo to pripeljalo in kje bomo na današnji dan.
In vendar smo še vedno tu, le starejši (morda tudi pametnejši) kakor tedaj, ko nas je gnala predvsem preprosta želja, da bi Slovenija dobila spletno mesto, na katerem bi lahko ljudje našli vse, kar se je v nekem trenutku dogajalo in objavljalo v povezavi z našimi in tujimi gorami, in to na skoraj kakršenkoli način.
Želja je bila, da se s tem ohrani tudi miselnost nekega časa, zato je bilo neizbežno, da smo občasno objavili tudi vesti, ki so bile včasih komentirane kot manj primerne.
Pa vendar - nikoli ni dobrega arhiva, če se vanj spravlja le cenzurirane in všečne dokumente. Zato smo skušali zajeti toliko kot se je dalo in dati možnost sodelovanja in polemike vsakomur, ki je bil to pripravljen početi na kulturnem nivoju. Tudi s pomočjo desetin avtorjev in prostovoljnih objavljalcev ter poobjavljalcev, nam je uspelo priti do tu, kjer smo. 

Žal se nam je težko pričakovana četrta verzija spletišča, zaradi raznoraznih razlogov večkrat izmaknila, in tudi do obletnice je nismo uspeli zagnati, čeprav smo (tokrat čisto zares) že v ciljni ravnini. Na tem mestu obljubimo, da bo prišla zelo kmalu.

Hkrati izkoriščamo priložnost in čas ob zimskem solsticiju, da se vam vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da Gore-Ljudje tako dolgo ostaja na slovenski sceni, najlepše zahvalimo za ves trud in tudi potrpljenje. 

Srečno! In da bi se še dolgo srečevali na naših skupnih poteh ...
Uredništvo G-L

Komentiraj (7):

Miro Koder, petek, 21. december 2018, ob 15:34

Čestitke in srečno. Lp!

Dušan Škodič, petek, 21. december 2018, ob 19:45

Hvala za neskončen trud uredniku Franciju Savencu !

Cac Langerholc, petek, 21. december 2018, ob 19:53

Spoštovani Franci Savenc, iskrene čestitke za požrtvovalno delo in srečno še naprej!

Marjan Bradeško, sobota, 22. december 2018, ob 18:13

Bravo, Franci! Vrhunsko! Se še spominjaš, kako sva poslušala piskanje modema v tvoji sobi? Vesel božič, veliko zdravja in energije naprej! Gore in ljudje ostajajo.

Peter Strgar, nedelja, 23. december 2018, ob 08:59

Vse čestitke za veliko delo!

Iztok Snoj, nedelja, 23. december 2018, ob 19:55

Franci, iskrene čestitke in ... gremo dalje!

Gorazd Gorišek, ponedeljek, 24. december 2018, ob 07:46

Delovna vnema spoštovanega Francija je lahko marsikomu za vzor. Srečno tudi naprej!

eXTReMe Tracker