Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 13.12.18

Primorski dnevnik: Miklavžev pohod | 40. spominski pohod na Javornik

Miklavžev pohod

Pet članov Slovenskega planinskega društva Trst se je udeležilo v nedeljo 19. Miklavževega pohoda na Krasji vrh, ki se dviga med Bovcem in Kobaridom. Pohod prireja vsako leto PD Kobarid in je vedno množično obiskan, tako, da je na pohodu velika možnost srečati marsikaterega primorskega planinca.
Tržaški pohodniki so štartali ob šestih zjutraj iz Bazovice in se peljali proti vasi Drežniške ravne, kjer je bilo za vasjo, pri koritu izhodišče za turo. V gručah so pohodniki, ki so prihajali iz vseh vetrov, veselo grizli v hrib po zasneženi vojaški mulatieri, kjer je ob poti še nešteto bunkerjev in razvalin iz prve svetovne vojne. Na vrhu med zasluženo malico so lahko občudovali cel gorski greben Krna, ožarjen od zimskih sončnih žarkov. Sestopili so kar na hitro, sneg ni delal težav. Ob parkirišču ob koritu so organizatorji pohodnike pogostili z okusno pašto in pijačo, kar je pripomoglo k veselemu razpoloženju. Tudi otroci so prišli na vrsto, saj je prikorakal Sv. Miklavž s spremstvom in jih bogato obdaroval.

40. spominski pohod na Javornik

PD Javornik - Črni vrh nad Idrijo organizira v soboto, 15. in v nedeljo, 16. decembra, tradicionalni zimski pohod na Javornik, v spomin na padle borce Gradnikove brigade na področju Javornika. Slovensko planinsko društvo Trst se bo pohoda udeležilo v soboto, 15. decembra. Tržaški planinci se bodo zbrali ob 7.30 na Opčinah pri bivši Ljubljanski banki. Na turo se bodo podali z osebnimi avtomobili, na razpolago bo tudi društveni kombi. Za prijavo in morebitne informacije je na razpolago tel. številka 3384913458 odgovarja Franc

02.08.2018
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti