Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kuclji okrog nas

Primorski dnevnik: Predstavitev publikacije, ki je izšla s pokroviteljstvom SPDG, bo danes [07.12.18] ob 18. uri v Gorica

GORICA Potopisni prispevki Alda Rupla Kuclji okrog nasPredstavitev publikacije, ki je izšla s pokroviteljstvom SPDG, bo danes ob 18. uri v Trgovskem domu.

V poletnih mesecih je Primorski dnevnik na goriških straneh pod rubriko Kuclji okrog nas objavljal kratke potopisne prispevke Alda Rupla z namenom, da bi tudi bralce zvabil na griče okrog Gorice. »Prehod« iz časopisa v publikacijo je bil zato naraven.

Knjižica z istim naslovom je avgusta ob 240-letnici prvega pristopa na Triglav - izšla v samozaložbi in s pokroviteljstvom Slovenskega planinskega društva Gorica (SPDG).
Predstavili jo bodo danes ob 18. uri v Trgovskem domu v Gorici.
O vsebini bo govoril pisec Aldo Rupel, priložnost pa bo tudi za obujanje spominov na planinske izkušnje v našem prostoru.

V uvodu beremo: »Prostor ni “naš”, če se ne premikamo po njem, če ne pozdravimo “po naše” ne glede na jezikovno znanje nasproti prihajajočega hodca, če v prijaznem pogovoru z drugimi obiskovalci ne uporabljamo naših poimenovanj krajev, grebenov, gozdov, vrhov, grap in dolin.
Ne le na Skalnici, Trstelju, Kuclju, Marku in Panovcu, temveč tudi na Škofniku, Debeli griži, Kalvariji, Gradini in Brestovcu.«

07.12.2018

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti