Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Članarina 2019

v znamenju pomoči pri gradnji koče na Korošici

Planinska članarina za leto 2019 ne prinaša večjih novosti. Še največja razlika je uvedba dodatnega evra za namen izgradnje nove koče na Korošici.

V letu 2019 se na področju članarine uvajajo naslednje novosti:
Redna in ažurna uporaba informacijskega sistema Naveza je obvezna za zagotavljanje članskih pravic in ugodnosti.
• Uvedba dodatnega evra pri članarini za namen izgradnje nove koče na Korošici (razen P+O članarina)
• Pristopna izjava je dopolnjena in usklajena z Uredbo o varstvu podatkov.
• Člansko zavarovanje bo tudi v letu 2019 sklenjeno pri Zavarovalnici Adriatic Slovenica d. d.; zavarovalne asistenčne storitve v tujini se izvajajo preko asistenčnega centra AS +3865 66 28 500 in dodatno so določene omejitve uveljavljanja zavarovanja za člane iz tujine.

B/člani društev v tujini je vrsta članarine samo za člane zamejskih planinskih društev in drugih društev s sedežem izven Slovenije, ki plačajo prispevek za PZS v višini 14,75 €, ugodnosti so z nekaterimi izjemami enake kot pri članarini B.
Tuji državljani, ki so člani slovenskih planinskih društev, imajo z upoštevanjem splošnih pogojev, na voljo vse vrste članarine, razen B/društva v tujini.

IN članarina je na voljo za društva, ki izvajajo programe za delo z oz. vključujejo v svoje delo osebe s posebnimi potrebami in invalide, ki jim je odvzeta (delno ali v celosti) poslovna sposobnost oz. podaljšana roditeljska pravica. Ta status posamezniki pridobijo z odločbo sodišča. Društva in PZS lahko ob včlanitvi zahtevajo vpogled v odločbo iz katere izhaja odvzeta poslovna sposobnost.

Do družinskega popusta so upravičene družine, ki plačajo članarino v isto društvo za vse družinske člane sočasno. Za družinske člane se poleg staršev štejejo še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje tudi mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Enako velja tudi za istospolne partnerje z otroki.

Razen enostarševskih družin je do družinskega popusta upravičena družina, ko se včlanita oba starša in otroci!
Višina popusta je 20 % za vsakega člana, razen za člane A, ki imajo popust enak nominalni višini popusta članov B (5 €). Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta.

Dalje na PZS.si 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Članarina 2019"

Igor Pavlič,

Kaj bo pri čanarinah IN ter IN/z itd. tudi potrebno doplačati 1 EUR ali ne in zakaj ne? Kakšen pa je sodni epilog tega požiga na Korošici? So sploh iskali povzročliteljico, sprožili pregon, vložili tožbo ali karkoli, vse skupaj je skrajno skrvinostno, zakaj? Če bi zakurila pred hišo, bi bila zagotovo deležna vsaj prekrškovnega postopka zaradi povzročanja splošne nevarnosti. No, slednje spada že med kazniva dejanja. Kakorkoli, razen zbiranja sredstev se ne dogaja praktično nič.


Matej Kucler,

Za tujino je vredu tudi turistično zavarovanje. Nudi asistenco v dolini, v gorah, tudi heli je krit. Okoli 40 evrov pride pemija pri Triglavu, seveda za celo leto.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti