Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Finančna pomoč ...

Gorenjski glas, 07.12.2018
Finančna pomoč Planinskemu muzeju


sobota, 8. december 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 589

Gorenjski glas - Neža Rozman: ... Planinskemu muzeju v Mojstrani

Slovenski planinski muzej je eden izmed prejemnikov denarnih sredstev, ki jih Zavarovalnica Triglav v sklopu družbene odgovornosti in akcije Za boljši jutri podarja slovenskim lokalnim skupnostim, društvom in organizacijam.

Mojstrana - V Zavarovalnici Triglav prepoznavajo dobre prakse in si želijo ustvariti varnejšo prihodnost, zato so del sredstev v sklopu akcije Za boljši jutri namenili programu Srčni možje. Program zajema izobraževalne ure, ki jih muzej pripravlja skupaj z GRS Mojstrana, učitelji prve pomoči Srednje zdravstvene šole Jesenice in Rdečim križem Jesenice. S programom želijo povečati varnost obiskovanja gora in izboljšati možnost preživetja planincev ob zastojih srca, zato bodo na voljo učne ure prve pomoči.

Kot je dejala Janka Planinc, direktorica Območne enote Zavarovalnice Triglav Kranj, v muzeju delujejo srčni ljudje, kar se odraža tudi v akciji, ki jo bodo izpeljali. Podarili so sredstva v višini 4.500 evrov, ki bodo v celoti namenjena nakupu tisoč kompletov prve pomoči za v gore, v tem pa vidi Planinčeva zelo pomembno naložbo v lokalno skupnost.

Sredstva je prejela direktorica Gornjesavskega muzeja, pod katerega spada tudi Planinski muzej, Irena Lačen Benedičič, ki je razložila namen programa in izrazila veselje nad donacijo in dejstvom, da se je muzej povezal z domačo gorsko reševalno službo. V znak hvaležnosti je direktorici OE Zavarovalnice Triglav Kranj Janki Planinc in načelniku GRS Mojstrana Jožetu Martinjaku podarila »vloženo srečo« - zemljo izpred Ruardove graščine, ki je trenutno v obnovi - sama pa ob tem še dodala, da so darila za muzej letos prišla že pred prihodom dobrih mož. Program je na voljo za širšo javnost, del sredstev od pristojbin pa bo namenjen Skladu Okrešelj, skladu GRS za šolanje otrok ponesrečenih reševalcev.

NEŽA ROZMAN 
Oznake: MUZ
eXTReMe Tracker