Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

MOVEMBER!

ponedeljek, 3. december 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 433

AO Domžale - Urban Bolta: Movember, brada gor al’ dol, važno, da ne zarjavimo.

S poljsko plezalko Agnieszko Kupiec sva se med prazniki prvič navezala na štrik v Paklenici, kjer sva splezala smeri Capitan Pelinkovac (6c, 260 m) in Propeler (6b, 160 m). Še pred tem sva odelala Zeleniške špice in naslednjega dne obračala pod Planjavo, saj je bila stena povsem mokra.

Sledil je vikend na Bivaku II. Po redko plezani smeri Vzhodni raz (III, 300 m) sva se povzpela na Srednji Rokav. Skala je za tiste konce solidna, tudi orientacija ni delala težav, zato je plezalska roba ostala v nahrbtnikih. Sva pa obnovila nekaj abzajl štantov. Pristopila sva tudi na Visoki Rokav – tam sem bil nazadnje sredi oktobra in naj kot zanimivost napišem, da se je v enem mesecu v vpisno knjižico na tem samotnem, težko dostopnem vrhu vpisal en sam gornik. Naslednjega dne sva oddelala še grebensko prečenje Dovški Križ – Škrnatarica.

Med tednom po šihtu južni raz Skute, za vikend pa z bratom Tadejem v avstrijske Visoke ture v smer Nordrinne, ki pripelje na vrh tritisočaka Niederer Prijakt. Nekoliko nepričakovano zgoden začetek zimske sezone.

Enkrat zadeneš razmere, drugič ne. Z Agnieszko sva šla naslednji vikend v Dolomite, kjer pa je v noči iz petka na soboto zapadlo skoraj 20 centimetrov novega snega tako da sva se odločila zgolj za peš pristop na Marmolado, pa nama ni uspelo niti to. Gaženje je bilo enostavno prenaporno. V nedeljo je močno zahladilo tako da sva šla spet samo špancirat, tokrat v okolico granitnih stolpov Cinque Torre.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker