Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Maja in Katja

... v finalu evropskega pokala v lednem plezanju Domžale 2018

Domžale, kjer je prva drajtuling umetna stena v Sloveniji, so danes prizorišče druge tekme evropskega pokala 2018 v lednem plezanju v disciplini težavnost, ki je hkrati tudi sklepna tekma 6. odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju.
V ženskih kvalifikacijah so nastopile tri Slovenke, v finale sta napredovali Maja Šuštar in Katja Brunec, slovenske moške barve je zastopala kar šesterica, a moški finale žal ostaja brez slovenskega nastopa.

Drugo tekmo evropskega pokala 2018 v lednem plezanju pod okriljem UIAA in pokroviteljstvom Občine Domžale organizirata Planinsko društvo Domžale in Komisija za gorske športe PZS, naslednji postaji EP sta Slovaška in Finska.
V Domžalah tekmuje 22 tekmovalcev iz 11 držav: Finske, Francije, Hrvaške, Poljske, Slovaške, Slovenije, Srbije, Švedske, Švice eden je prišel celo iz Kanade.

Maja Šuštar se v finale podaja kot najboljša
slovenska predstavnica. Foto: Urban Urbanc

V ženski konkurenci se je pomerilo devet tekmovalk, med njimi tri Slovenke. Najuspešnejša je bila Maja Šuštar (AO Domžale), ki je v kvalifikacijah dosegla četrto mesto, premoč je morala priznati le trojici. Vodilni po kvalifikacijah sta Francozinja Marion Thomas in Švicarka Sina Goetz, tretja je Francozinja Coralie Jary. Slovenci smo imeli v železu še dve tekmovalki: Katjo Brunec (AO Kranj) se je uvrstila na 6. mesto in bo Šuštarjevi delala družbo v finalu ter Nadjo Korinšek (AO Trbovlje)

.
V finale, ki je na sporedu ob 18. uri, napreduje osmerica.

Slovenija v ženskem finalu z dvema tekmovalkana. Foto: Urban Urbanc

Končane so tudi moške kvalifikacije, v katerih je nastopilo 22 tekmovalcev. Najuspešnejši je bil Švicar, po rodu sicer Rus, Nikolay Primerov, sledita mu še dva Švicarja - Lukas Goetz in Werren Aleksander.
Slovenske barve so zastopali Jaka Hrast (AO Domžale), vodilni v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, ki je s ponesrečenim nastopom končal na 19. mestu, Vili Guček (AS Špaltna Hrastnik) - 11. mesto, Edvin Nepužlan (AO Železničar) - 14. mesto, Miha Habjan (Akademski AO) - 15. mesto, Tine Cuder (AO Bovec) - 17. mesto in Tom Turšič (BricAlp Škofja Loka) - 22. mesto.

Prenos finala lahko spremljate na icec.pzs.si!

PZS, 01.12.2018 16:00
Maja Šuštar in Katja Brunec v finalu EP v lednem plezanju Domžale 2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti