Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na vojaškem

PZS, 30.12.2018
Mina in Domen zlata, Katja srebrna na vojaškem svetovnem prvenstvu v težavnosti 
c-f-r.ru: Rezultati

Foto: CFR/Nikita Tsaryov


Delo, 01.12.2018
Mina in Domen vojaška prvaka

sobota, 1. december 2018, ob 05:30, Urednik G-L, ogledov: 321

... svetovnem prvenstvu v težavnostnem plezanju Mina in Domen zlata, Katja srebrna Delo 

Moskva od 28. novembra do 3. decembra gosti vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju, kjer slovenske barve odlično zastopajo Mina Markovič, Katja Kadić in Domen Škofic, ki so z dvema zlatima in srebrno kolajno navdušili že na uvodni tekmi v težavnosti. Vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju je do zdaj potekalo le v težavnosti, letos pa prvič v vseh treh tekmovalnih disciplinah: težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju.
V Moskvi nastopa 33 športnih plezalcev iz Rusije, Švice, Avstrije, Španije in Slovenije, med njimi sedem zmagovalcev svetovnega prvenstva oz. svetovnega pokala v športnem plezanju ali evropskih dogodkov na najvišji ravni. Slovenijo zastopa trojica članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, zaposlenih v Slovenski vojski.

Za uvod v vojaško svetovno prvenstvo so se športne plezalke in plezalci 28. novembra pomerili v težavnosti, kjer je slovenska trojica pometla s konkurenco. Mina Markovič (ŠPK Plus) in Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki sta že na preteklih vojaških prvenstvih osvajala odličja, sta v Moskvi vodila že po kvalifikacijah, prav tako pa najboljšo predstavo pokazala v finalu in suvereno zmagala. Zaostanek iz kvalifikacij je v finalu nadoknadila Katja Kadić (PK Škofja Loka) in stopila na drugo stopničko.

Petek in sobota sta v Rusiji rezervirana za balvanske preizkušnje, nedelja pa za hitrost. Našim tekmovalcem čestitamo in želimo uspešno še naprej!
Manca Čujež
Oznake: PLE
eXTReMe Tracker