Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Povzetek

AKSB Impol, 24.11.2018
Povzetek poletnih in jesenskih aktivnosti

 < fotoGALERIJA

torek, 27. november 2018, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 603

AK IMPOL Slovenska Bistrica - Andreja Fošt: ... dogajanja v poletnem in jesenskem času


Gorazd ter Tomi sta julija splezala raz Kukove špice, avgusta sta se podala v Vzhodno smer v Mali Rinki, konec septembra pa sta se odločila za prečenje grebena Macesnovec – Rjavina.

Igor Breznik in Gorazd sta se odpravila po grebenu z Rink na Skuto ter prečila greben Široka peč-Dovški križ.

Mira in Zdenko sta izkoristila zadnji lepi vikend v avgustu za plezanje in potep po Dolomitih. Konec septembra pa sta se še enkrat odpravila v Dolomite, kjer sta splezala smer Ibrex v Laguzoiu, ter v Maltatall (Plate ob Velikem jezu).

14. 10. sta Mira in Zdenko s soplezalcema, Gorazdom Buncem in Brankom Đjakovićem, splezala v Na koncu (Trenta) dve prvenstveni smeri: Bukova (IV, 100 m) in Brinjeva (III-IV, 100 m). Smeri so pustili opremljeni z vrvnimi zankami.

Tomaž in Bogdan sta julija odkrivala lepote Ut in smeri v njih. V avgustu sta se ogrela za ponovitev smeri Jankota Oprešnika Puščava sna, vendar pa sta po spletu nesrečnih okoliščin in nenadne spremembe vremena, kljub lepi in sončni napovedi pobegnila v Herletovo smer.

Tomaž je plezal še z Matejem Balažičem v predostenju Križevnika smer Svoboda.

Viki, Nejc, Marjan ter Igor Belovič so se v začetku poletja odločili za obisk Graških bregov, kjer so splezali smeri Serengeti ter Euphorio. Bogdan in Andreja pa sva jim delala družbo v smeri Kunstucke - Biovandal ter v Eldoradotu.

Bogdan in Andreja sva splezala še Iluzijo v Krofički v družbi Markota Volka. V juliju pa sva prav tako v Krofički splezala še Nedokončano življenje (smer posvečeno Sašotu Lekiču).

V začetku septembra sva odšla na jesenski plezalni oddih v Makarsko riviero. Vendar pa sva letos zaradi sonca in vročine, za razliko od prejšnjih let, iskala in izbirala predvsem smeri v severnih stenah. Kar pa nama ni najbolje uspevalo, saj tam večinoma prevladujejo južne stene, na soncu pa je bilo resnično nevzdržno in nemogoče karkoli splezati. Tako sva v Šibeniku splezala: Westgate z Zapadnim grebenom, Muflon na žaru, Dino daj mi cordino ter Polifem.
Prvi dan pa sva poskusila splezati smer v Kukli, vendar zaradi sonca in neusmiljene pripeke to ni bilo niti približno mogoče in realno, zato sva po treh raztežajih sklenila, da nama vendarle ni treba tega in sva raje obrnila ter šla na zasluženo pivo.
Do sedaj nama je težave po večini delalo deževno vreme, letos pa sonce in nebo brez oblačka, tako da sva izjemoma imela tudi čas za metanje kamenčkov v morje.

Za prvi november je precej članov kluba že tradicionalno obiskalo Paklenico, kjer se je plezalo, jedlo, pilo in peklo kostanje.

Nekaj fotografij je v galeriji (oz. klik na fotografijo)

Andreja Fošt 

Oznake: ALP, PrV
eXTReMe Tracker