Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševanje

... ponesrečenega v prometni nesreči - Postaja GRS Tolmin

Letošnje leto na Postaji GRS Tolmin mineva v znamenju številke 70. V začetku novembra smo s fotografsko razstavo in slavnostjo ob predstavitvi zbornika obeležili 70 leto delovanja. Danes pa, čeprav si tega nismo želeli, smo v statistiko zabeležili še 70 reševanje v tem letu.

Tokrat je bila prometna nesreča kriva, da so nas iz Centra za obveščanje v Novi Gorici poklicali in aktivirali za reševanje. Voznik osebnega avtomobila je v vasi Zadlaz Čadrg zapeljal s ceste v prepad. Na kraju nesreče, več kot 250 metrov globoko pod cesto, smo skupaj z reševalci NMP ZD Tolmin in gasilci PGD Tolmin oskrbeli nezavestnega voznika. S pomočjo vrvne tehnike smo ga na nosilih prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga nato odpeljali v dolino. Sodelovanje pri reševanju med vsemi temi tako poklicnimi kot prostovoljnimi službami na tolminskem koncu je vedno več kot vzorno.

A še preden smo na Postaji GRS v skladišče pospravili vso opremo, so nas že obvestili, da lahko tudi tega ponesrečenca vpišemo v črno statistiko. Žal ... Že osmič letos.
Miljko Lesjak
Postaja GRS Tolmin

GRS Tolmin, 22.11.2018

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti