Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Objavi

G-L, 03.11.2018 05.28
Študenstski planinski tabor ali ko morje postane mlaka 


torek, 20. november 2018, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 873

Študenstski planinski tabor ali ko morje postane mlaka - ob rob

Pohvalno, da se mladina podaja v gore in da se to dogaja tudi v naši dolini. Prav tako je prav, da se take akcije odvijajo v okviru PZS.
Mladi planinci oz. studenti v sklopu PZS verjetno predstavljajo bodočo elito nase planinske in tudi širše skupnosti. Zato od njih pričakujemo izdelan odnos do pojavov, objektov, dejavnosti.

Načrtovanje prenočevanj v bivaku, usklajevanje terminov in napoved polne zasedenosti preko cele zime je, milo rečeno, streljanje kozlov.

Mogoče pa bomo v PD Bovec zopet razmislili o zaklepanju bivaka in hrambi ključev.
Pa bo volk sit in kozel cel.
Robert Rot, predsednik PD Bovec

Komentiraj (3):

Igor Pavlič, torek, 20. november 2018, ob 18:16

Postaviti bivak poleg planinske koče PZS (PD Bovec) je verjetno unikum v vseh Alpah! Morda bi moral biti večji, sploh poleti?

Katarina Kadivec, sreda, 21. november 2018, ob 14:04

Pozdravljeni;

V okviru študentskega tabora, ki je potekal konec septembra 2018, smo se skupina okoli 20 študentov, na eno izmed tur podali tudi na Prestreljenik. Delali smo krožno turo in sestopili mimo bivaka in zaprte koče Petra Skalarja. Bivak velja za arhitekturno zanimivost, zato je kratek počitek potekal v okolici bivaka. Se razme, da smo si iz radovednosti pogledali tudi njegovo notranjost, naredili nekaj fotografij in jo nato mahnili proti dolini in PUS Bavšica, kjer smo bili nastanjeni. Bivak smo pustili v stanju, kakršnem smo ga dobili, torej čistem in urejenem.
Zavedati pa se morate, da smo bili celoten čas študentskega tabora, nastanjeni v PUS-u, prav tako, tako velika skupina ne bi morala prespati v bivaku.
Vsi priostni, pa so odrasli ljudje, katerih odnos je bil po mojem mnenju primeren in spoštljiv.

Katarina Kadivec, vodja študentskega tabora

Iztok Snoj, nedelja, 9. december 2018, ob 15:20

Na podano pojasnilo nisem pričakoval opravičila zaradi namigovanja v objavi, opazil pa sem.

eXTReMe Tracker