Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Planinske založbe PZS, ki jih bodo predstavili v petek, 16. novembra, ob 10. uri

... na novinarski konferenci v sejni sobi Triglav PZS (Ob železnici 30 a, Ljubljana).

Novi vodnik Slovenska planinska pot je izšel v treh delih, izpod peresa treh avtorjev, prekaljenih piscev gorniške literature z izjemno tako literarno kot gorniško kilometrino. V prvem nas Gorazd Gorišek vodi iz Maribora čez Pohorje, Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke do Mojstrane, kjer nas prepusti avtorici drugega dela Mojci Stritar Kučuk, ki nas popelje čez Julijske Alpe, pri čemer obiščemo nekatere najvišje slovenske vrhove s Triglavom in Jalovcem na čelu. V tretjem delu nas Andraž Poljanec vodi čez Cerkljansko hribovje, kraške planote in primorski kras vse do slovenskega morja. Vodniki, ki jih je uredil Jože Drab, so izšli s podporo Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji.

Pravljičarija pod Triglavom, namenjena otrokom in odraslim, je zbirka desetih pravljic priznane pravljičarke in pripovedovalke Kristine Menih, ki jih je z ilustracijami obogatil Jernej Kovač Myint. V zadnji dolini pod Triglavom se končuje človeku poznano življenje in se začenja domišljijski svet sanj. V svetu drugačnih zgodb se ne glede na razlike pletejo povezave poštenih duš, ki mislijo dobro. Prijateljstva med hišno ljubljenko Dixie, medvedom Demom, ježkom Pleškom, vilami, škrati in drugo visokogorsko in obmorsko druščino so še kako mogoča, zanimiva in tudi poučna. Urednica knjige je Anka Rudolf.

Planinski koledar 2019 kar kliče po novih doživetjih v objemu gora in obujanju planinskih spominov. Slikovite avtorske fotografije popeljejo po slovenskem gorskem svetu v različnih letnih časih in delih dneva, tako da bo pristen okus planinstva v podobah svež vse leto.

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti