Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kako planinska koča vpliva na okolje

Planinska zveza Slovenije, 02.11.2018 09.00

Zgibanko prenesi k sebi (PDF)

sreda, 7. november 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 290

Planinska zveza Slovenije: Zgibanka za mlade planince

Planinske koče so tu zaradi nas in mi smo tisti, ki s svojim ravnanjem in obnašanjem lahko pripomoremo, da bodo čim manj vplivale na naš lepi planinski svet! Tako planinsko mladež nagovarja nova zgibanka Kako planinska koča vpliva na okolje.

Planinska zveza Slovenije v letu 2018 izvaja komunikacijski projekt Izboljšanje energetske učinkovitosti planinskih objektov, ki ga sofinancira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad. Projekt vključuje različne aktivnosti na temo energetske in okoljske sanacije planinskih koč. Del aktivnosti je namenjenih lastnikom in upraviteljem planinskih koč za samo izboljšanje energetskih in ekoloških vidikov delovanja koč, del aktivnosti pa je namenjenih ozaveščanju mladih, ki jih nagovarja tudi nova zgibanka Kako planinska koča vpliva na okolje.

Poučna zgibanka, ki je namenjena predvsem mlajšim osnovnošolcem, ob prikupnih ilustracijah nazorno prikazuje delovanje planinskih koč in njihov vpliv na okolje - skozi prizmo odpadkov, odpadne vode, hrupa in onesnaženja zraka - ter podaja preprosta navodila, kako lahko kot obiskovalci zmanjšamo vpliv koče na okolje. Ogledate si jo lahko na spodnji povezavi!

Majhen okoljski korak vsakega gosta planinske koče pomeni velik korak pri okolju prijaznejšem obratovanju planinskih domov.

Oznake: USP
eXTReMe Tracker