Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kot bi zmagal prvič

Gorenjski glas, 02.11.2018
Domen Škofic znova na vrhu:
Kot bi zmagal prvič

ponedeljek, 5. november 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 414

Gorenjski glas - Maja Bertoncelj: Domen Škofic znova na vrhu

Športni plezalci so sezono svetovnega pokala zaključili na Kitajskem. V moški konkurenci je zadnjo tekmo v težavnosti dobil Radovljičan Domen Škofic in se v skupnem seštevku povzpel na tretje mesto. Najboljša plezalka sezone je njegovo dekle Korošica Janja Garnbret.

Kranj – Za slovenskimi športnimi plezalci je nova uspešna sezona. Zaključili so jo na Kitajskem. Zadnja tekma svetovnega pokala v težavnosti je bila v Xiamenu, v moški konkurenci pa se je končala z zmago Domna Škofica (ŠPO PD Radovljica), ki se je s tem povzpel tudi na tretje mesto v skupnem seštevku te discipline. Janja Garnbret (Šaleški AO) je bila druga, v skupnem seštevku pa tretjič zapored najboljša.

Do uspeha kariere je prišla Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je bila v finalu četrta, njena klubska kolegica Tjaša Kalan je bila sedma, mesto pred njo pa Mina Markovič (ŠPK Plus). Vse tri so tudi v deseterici seštevka svetovnega pokala. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je v pokalu narodov v težavnosti sezono končala na tretjem mestu.

Škofic je na Kitajskem po več kot dveh letih znova stopil na najvišjo stopničko. Najboljši je bil tudi v kvalifikacijah in polfinalu. »Sezone svetovnega pokala ne bi mogel končati bolje. Zavedati se začenjam, kaj mi je uspelo na tej zadnji tekmi. Najboljši sem bil v vseh delih tekmovanja in se s četrtega povzpel na tretje mesto v skupnem seštevku težavnosti. To je moja peta zmaga na tekmah svetovnega pokala, a ker je znova prišla po tako dolgem času, se mi zdi, kot bi bila prva,« pravi 24-letni Domen Škofic, katerega trener je Škofjeločan Roman Krajnik. Kot je dejal, je bil letos v zelo dobri formi, a se mu v sezoni ni sestavilo, kot bi si želel: »Usmerjen sem bil v svetovno prvenstvo v Innsbrucku, kjer mi ni uspelo, kar sem si želel. Motivacija, ki mi je še ostala, je bila skupni seštevek svetovnega pokala v težavnosti. Po tekmi v Wuijangu sem bil prepričan, da sem že izgubil ta boj, in šel v Xiamen povsem sproščeno. Tekmo sem vzel kot trening, užival ... Občutek na koncu je bil neverjeten. Takšnih trenutkov ne bom nikoli pozabil.«

Naslednja sezona bo za športne plezalce zelo pomembna in naporna s svetovnim prvenstvom in kvalifikacijami za olimpijske igre.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker