Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novi vodniki po SPP

Dolgo pričakovana trilogija planinskih vodnikov o Slovenski planinski poti je izšla! Pot je ena sama, ...

... vodniki trije, vtisi mnogoteri. Zato velja le še povabilo in priporočilo Ivana Šumljaka, idejnega očeta Slovenske planinske poti: »Prijatelj, hodi počasi! Transverzalo res lahko opraviš v enem mesecu, a hodi rajši pet let. Potem boš imel več od nje, mnogo, mnogo več. Častni znak te bo že počakal!«

Planinski vodniki Slovenska planinska pot (I., II., III. del) so sestavljeni po enodnevnih etapah. Vsaki etapi so pripisane osnovne informacije o njeni dolžini, višinski razliki, izhodišču, cilju ... Časovnice so sestavljene po sklopih glede na vmesne točke posamezne etape. Dopisani so možni vzponi na bližnje vrhove ob poti ter sestopi v dolino, razveseljiv je tudi kratek seznam naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti.

Za lažjo pripravo je vsaki etapi dodan profil poti ter jasno označena pot na izseku planinskega zemljevida. Navedeni so še osnovni in kontaktni podatki o planinskih kočah na poti.

Slovensko planinsko pot spoznate ob pomoči treh knjižic:

Planinski vodnik Slovenska planinska pot, I. del: začnemo v Spodnjih Radvanjih pri Mariboru, kjer se povzpnemo na Pohorje, nato pa nadaljujemo čez Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke do Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani.

Planinski vodnik Slovenska planinska pot, II. del: po ogledu Slovenskega planinskega muzeja nas čakajo najzahtevnejši vzponi na poti - Triglav, Razor, Prisojnik, Jalovec ter lažje osvojljivi Krn in vrhovi Bohinjsko-Tolminskih gora.

Planinski vodnik Slovenska planinska pot, III. del: Cerkljansko in Idrijsko hribovje, Trnovski gozd z Nanosom, Vremščica in Slavnik so zadnje ovire pred koncem poti na Debelem Rtiču na jadranski obali.

Cena posameznega vodnika je 16,90 €, kompleta vodnikov pa je vaš za 35,90 €.
Vse najdete v SPLETNA TRGOVINA, na njenih knjižnih policah (PZS, Ljubljana, Ob železnici 30a), kmalu pa bodo tudi pri naših partnerjih in v določenih planinskih kočah. 

PZS, 30.10.2018 12.30
Izšli NOVI vodniki po Slovenski planinski poti

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti