Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skupna akcija destinacij

Julijske Alpe in Triglavskega narodnega parka: Hvala, ker ohranjate naravo za prihodnje generacije!

Prva skupna akcija destinacij Julijske Alpe in Triglavskega narodnega parka s ciljem osveščanja o pomenu ohranjanja in varovanja naravne in kulturne dediščine, ki jo že desetletja zaobjema eden najstarejših nacionalnih parkov v Evropi, je te dni zaživela v gibljivih slikah.
S sloganom “Hvala, ker ohranjate naravo za prihodnje generacije” je namen akcije spodbuditi obiskovalce, da uživajo v naravi Julijskih Alp z visoko mero spoštovanja in ohranjanja njenih danosti.

“Sodelovanje Javnega zavoda Triglavski narodni park, ki skrbi za ohranjanje in varovanje naravne in kulturne dediščine na območju Julijskih Alp, s turističnimi destinacijami poteka na različnih področjih upravljanja parka. Z našo vključitvijo v združenje Julijske Alpe smo naredili korak naprej pri povezovanju naravovarstvenih načel s trajnostnim turizmom, ki predstavlja primarno usmeritev razvoja območja Julijskih Alp,” pojasnjuje Janez Rakar, direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park.

Klemen Langus, direktor zavoda Turizem Bohinj, in glavni pobudnik povezovanja destinacij Julijske Alpe, pravi: “Povezovanje različnih organizacij - turističnih, naravovarstvenih, okoljskih in drugih, ki skrbijo za trajnostni razvoj, je z vidika turizma ključnega pomena. Destinacije, ki sodelujemo v skupnosti Julijske Alpe, menimo, da je narava naša največja vrednota in hvaležni smo, da lahko delujemo v tako izjemnem okolju, kjer naravna in kulturna dediščina bogatita tako domačine kot obiskovalce. Zavedamo se, da le z ohranjanjem in varovanjem naših največjih vrednot skrbimo za to, da bodo tudi prihodnje generacije lahko občudovale izjemne razglede z najvišjih vrhov, da jim bo zastajal dih ob sončnih vzhodih in zahodih ter da bodo skozi svoje oči lahko občudovali izjemno floro in favno gorskega cvetja Julijskih Alp.”

Triglavski narodni park je eden najstarejših nacionalnih parkov v Evropi. Že od prvih pobudnikov je namen delovanja parka zaščititi enega najlepših alpskih prostorov, njegovo bogato naravno in kulturno dediščino, ki ohranja ta prostor naravno pristen ter omogoča živalskemu in rastlinskemu svetu prostor za ohranjanje biotske raznovrstnosti. Triglavski narodni park je Julijske Alpe leta 2003 razglasil za biosferno območje UNESCO MAB (interdisciplinarni program Človek in biosfera), katerega cilj je vzdrževanje ravnovesja med ljudmi in naravo, med biotsko pestrostjo in trajnostnim razvojem z ohranjanjem kulturnih vrednot. 

JZ Triglavski narodni park, 25.10.2018 
Skupna akcija destinacij Julijske Alpe in Triglavskega narodnega parka: Hvala, ker ohranjate naravo za prihodnje generacije!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti