Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Domen Škofic zmagal v Xiamenu

SiolNET/Sportal - STA: Domen Škofic je zmagal na sedmi, zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v športnem plezanju ...

 ... v disciplini težavnost v kitajskem Xiamenu. Škofic je vodil že po kvalifikacijah in polfinalu, v finalu pa je dolgo pričakovano zmago potrdil z najboljšim plezanjem.

V finalni smeri sta oprimek 45+, vrh je ostal neosvojen, dosegla Škofic in Italijan Stefano Ghisolfi, a delitve prvega mesta ni bilo. Zmaga je pripadla le Radovljičanu zaradi boljšega dosežka v polfinalu, zmagovalec Kranja Ghisolfi je bil v polfinalu tretji. Tretje mesto je pripadlo Južnokorejcu Hyunbinu Minu.

"Kot da bi prvič zmagal. Več kot dve leti sem čakal, vmes nisem bil več prepričan, ali mi bo še kdaj uspelo to narediti. Letos sem bil v zelo dobri formi, ampak se mi v sezoni ni sestavilo, kot bi si želel. Sem res zadovoljen, da sem znova na vrhu," je bil zelo zadovoljen 24-letnik.

"Ne vem, kaj je bilo danes drugače. Mogoče sem bil zelo sproščen, ker nisem imel nobenih pričakovanj in nisem imel več česa izgubiti. Na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku sem imel velike načrte, a se ni razpletlo po mojih željah in sem bil zelo frustriran. Te občutke sem nato prenesel tudi na kranjsko tekmo, kjer se nisem uvrstil v finale," je vrelo iz Škofica, ki ga je voditelj video prenosa spomnil, da je sezono končal s še eno kolajno, kot tretji težavnostni plezalec sezone.

Veilika motivacija za naslednje leto

Tega se je zelo razveselil, saj je bil prepričan, da za stopničke ni imel nobenih možnosti več in da bo sezono končal na nehvaležnem četrtem mestu. Tretje mesto seštevka svetovnega pokala v težavnosti si je razdelil s Francozom Romainom Desgrangesom, lanskim zmagovalcem skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti. Oba sta sezono končala z izkupičkom 356 točk. Drugi skupno je Ghisolfi (466), prvo mesto je že pred Xiamenom pripadlo Avstrijcu Jakobu Schubertu (495), ki je danes končal na 16. mestu izven finala. Schubert je še tretjič postal skupni zmagovalec sezone v težavnosti po letih 2011 in 2014.

"To bo velika motivacija za naslednje leto," je še dodal Škofic, ki ga je veselilo plezati v današnji finalni smeri: "To so bili oprimki stare šole. Nisem bil sicer prepričan, ali bo dovolj, a se je izkazalo, da je bilo."

Pred zadnjo tekmo sezone je Škofic nazadnje stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra 19. avgusta 2016 v Imstu, torej v sezoni, ko je kot prvi Slovenec v moški konkurenci osvojil seštevek svetovnega pokala v težavnosti. Letos je bil vsega skupaj trikrat na stopničkah, pred velikim finalom sezone je bil še dvakrat tretji (Arco, Briancon), v Chamonixu pa je končal na četrtem mestu. Na SP v Innsbrucku je bil peti.

SiolNET, 
Domen Škofic zmagal v Xiemenu


STA, 28.10.18 12:58

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti