Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

1., 2., 4., 6. in 7. mesto

Domen Škofic zmagal - Janja Garnbret druga, Mia Krampl četrta, Mina Markovič šesta in Tjaša Kalan sedma

• Rezultati: ženske
 
• Rezultati: moški

IFSC World Cup Xiamen 2018 - Težavnost

STA, 28.10.2018 10:09
Pet slovenskih finalov na zadnji tekmi sezone

Hongkong, 28. oktobra - Slovenska reprezentanca v športnem plezanju bo sezono mednarodnih tekmovanj na najvišji kakovostni ravni končala v velikem slogu, z novim velikim ekipnim uspehom. V današnjem finalu zadnje tekme sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v kitajskem Xiamenu bo možno spremljati kar pet slovenskih finalov.


Delo, 27.10.18 13.21:
Domen Škofic brez želodčnih težav dvakrat do vrha (VIDEO)

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret bo poskušala na še 15. zaporedni tekmi končati kot prva ali druga.

Xiamen – Na zadnji postaji težavnostne sezone svetovnega pokala na Kitajskem lahko mlada slovenska športna plezalka Janja Garnbret tekmuje povsem sproščeno, saj si je že minuli konec tedna v Wujiangu zagotovila tretji zaporedni mali globus. Bo pa poskušala še nadaljevati izjemen rezultatski niz, na zadnjih 14 tekmah bodisi v težavnosti ali na balvanih namreč slabša kot druga ni bila, nazadnje je bila nižje, na 3. mestu, oktobra lani ravno v Xiamenu. Leto dni prej si je na tem prizorišču pokorila konkurenco.

Štiri Slovenke v deseterici

Koroška najstnica ne želi ničesar prepustiti naključju, saj je v dopoldanskih kvalifikacijah obe smeri preplezala do vrha, kar se je posrečilo tudi dvema azijskima tekmicama, Korejki Ja-in Kim in Japonki Akijo Noguči. Avstrijka Jessica Pilz, svetovna prvakinja in najresnejša Janjina tekmica v tej sezoni, je z enim osvojenim vrhom (v prvi smeri) zasedla četrto kvalifikacijsko mesto, ki si ga je delila s Tjašo Kalan, ki lovi prve stopničke v svetovnem pokalu. Brez težav sta se v polfinale prebili tudi preostali dve Slovenki, ki sta kvalifikacije končali v deseterici: Mina Markovič je vpisala osmi, Mia Krampl pa deseti dosežek.

Sedmerica dvakrat do vrha

Današnja in jutrišnja tekma pa je zagotovo zanimivejša za njenega srčnega izbranca Domna Škofica, ki se bori za končno tretje mesto v težavnostni sezoni. V današnjih kvalifikacijah v Xiamenu, v katerih je bil edini slovenski zastopnik v moški konkurenci, je dokazal, da misli resno, saj je bil eden od kar sedmih tekmovalcev, ki so obe smeri preplezali do vrha. »Tokrat na srečo nisem imel želodčnih težav,« je komentiral Škofic, ki v skupni razvrstitvi težavnostne sezone za tretjeuvrščenim Francozom Romainom Desgrangesom zaostaja 43 točk.

28.10.2018

Rezultati - uvrstitev v SP

 

 

 

 

 

 


Foto: Eddie Fowke - IFSC

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti