Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odločilni boj za skupno zmago

SiolNET/Sportal: V Wujiangu na Kitajskem se je s kvalifikacijami začela šesta tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju.

Na vrhu skupnega seštevka pred zadnjima preizkušnjama je najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret, ki je odločilni boj za še tretjo zaporedno skupno zmago začela z osvojenima smerema do vrha.

Za Garnbretovo je izjemna sezona, na vseh tekmah, na katerih je nastopila v balvanih in težavnosti, je bila na stopničkah, prva ali druga. Nazadnje je bila konec septembra druga na domači tekmi v Kranju. Po tritedenskem premoru pa je spočita začela kitajsko turnejo in se po kvalifikacijah pričakovano utrdila povsem na vrhu nastopajočih.

Garnbretova je v svetovnem pokalu v težavnosti letos trikrat zmagala, v Kranju je najvišjo stopničko prepustila Jain Kim iz Južne Koreje, v Chamonixu pa Avstrijki Jessici Pilz, ki je edina še teoretično lahko na Kitajskem vzame naslov skupne zmagovalke seštevka sezone. Slovenko (460) in Avstrijko (395) loči 65 točk.

Povsem na vrhu po ženskih kvalifikacijah je štiriperesna deteljica najboljših športnih plezalk, ob Garnbretovi so do vrha obeh kvalifikacijskih smeri splezali tudi Pilzeva, Kimova in Japonka Akiyo Noguchi. Tik za najboljšimi štirimi sta na petem mestu Tjaša Kalan in Mia Krampl, z istim dosežkom, obe sta osvojili vrh v drugi smeri in višino 34+ v prvi.

V nedeljskem polfinalu bo med ženskami nastopila še Mina Markovič s 14. dosežkom. Uspešen je bil tudi Domen Škofic, ki je po kvalifikacijah pristal v prvi deseterici najboljših.

Garnbretova lahko ob idealnem razpletu že v Wujiangu potrdi tretjo lovoriko skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti, potem ko je osvojila seštevka tudi v sezonah 2016 in 2017. Kar bo uspešen zaključek že zdaj odlične sezone, v kateri je 19-letna tekmovalka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku postala svetovna prvakinja v balvanih in olimpijski kombinaciji ter svetovna podprvakinja v težavnosti.

Polfinale in finale v Wujiangu bosta na sporedu v nedeljo.

20.09.18 11.34
Janja Garnbret odločilni boj za skupno zmago začela z dvema vrhovoma


IFSC, od 29.09.2018 = Kranj 2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti