Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Poročilo z zbora


PD TAM, 21.10.18: Poročilo zbora alpinistov 2018
 
četrtek, 18. oktober 2018, ob 05:29, Sandi Gričnik, ogledov: 783

slovenskih alpinistov, ki je bil v soboto, 13. oktobra, na Ruški koči na Arehu

V soboto, 13. oktobra, je bil na Ruški koči na Arehu zbor alpinistov v organizaciji AO TAM in AO Kozjak Maribor. Zbralo se je nekaj čez sto alpinistov in simpatizerjev alpinizma iz vse Slovenije.

Kljub izredno topli jeseni, soncu in 20 °C v dolini, smo na Arehu vsi doživeli toplotni šok, saj je Pohorje s svojim 1250 metrov nadmorske višine, pokazalo, da tudi štajerskih bregov ni za podcenjevati. A po dobri hribovski navadi smo znali poskrbeti za ogrevanje telesa - vsakega udeleženca je na vhodu čakal aperitiv - za pogumne izvrsten šnops, za tiste z izbranim okusom pa domači zvarki v obliki zelišč, medu, sadja ... seveda v verziji špricarja z dodatkom šnopsa, saj preveč sladkorja nikoli ni zdravo.
Medtem je potekal tudi srečelov, dekleta so z deljenjem srečk razvrščala ljudi v kategorijo tistih s srečo in tistih brez, saj so kasneje samo nekatere izmed njih prinesle zanimive nagrade.

Ker je začel padati mrak, smo se hitro prestavili v šotor, kjer je sledil uradni nagovor vseh zbranih, predstavitev obeh odsekov in podelitev priznanj za nove alpiniste. Še enkrat čestitamo dekletam in fantom!

Slediti bi moralo predavanje, vendar se je, na žalost ali na srečo, zataknil na štajerski avtocesti, zato smo pohiteli z večerjo - s Pohorskim loncem.
Ko se je uro kasneje predavanje začelo, smo vsi vedeli, zakaj je bilo vredno čakati, saj je ura in pol minila kot bi mignil. S svojimi dogodivščinami, anekdotami in moralnimi resnicami sta nas Andrej in Marko popeljala tja, kjer smo najraje in nam (upam) dala motivacijo ter zagon za nadalno doseganje nedosegljivega.

Dogodek je pozno v noč nadaljevala glasbena skupina The Rocktors, ki jim oprostimo naslavljanje s "starimi planinci", ker so nas s svojimi izvedbami najboljše rock glasbe spravili na noge in zlomili upor še najbolj zagriženih neplesalcev.
Ajda  
Oznake: ALP
eXTReMe Tracker