Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

hriBRANJE

Ob Nacionalnem mesecu skupnega branja (8. 9.–8. 10.), Evropskem tednu športa (23. 9. – 30. 9.), Festivalu pohodništva ...

... Dolina Soče (21. 9.–7. 10.) in Festivalu Brati gore se v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin pričenja akcija hriBRANJE, ki bo od 21. septembra, ko bo v organizaciji Turizma Dolina Soče v Knjižnici Tolmin predstavil svojo knjigo alpinist Silvo Karo, do 11. decembra, ko bo z nami alpinist Andrej Štremfelj.

Kakšen je namen in kdo lahko sodeluje?
Branje in hoja v hribe marsikomu bogatita prosti čas. Z akcijo hriBRANJE ti dve dejavnosti združujemo in spodbujamo prebiranje pohodniške in alpinistične literature tako pri otrocih kot pri odraslih bralcih.

Kako lahko sodelujem?
V vseh oddelkih knjižnice, v Tolminu, Kobaridu, Bovcu in na Potujoči knjižnici, smo pripravili kotičke z literaturo na temo gora, pohodništva in alpinizma. Kdor bo v času akcije prebral vsaj eno knjigo na to temo in izpolnil bralni kupon, bo sodeloval v nagradnem žrebanju ob zaključku akcije. Kdor pa se bo v času akcije povzpel na kakšen hrib, lahko na kupon odtisne planinski žig. Bralce z največjim številom žigov čaka posebna nagrada.

Sodelujoči v akciji lahko izberejo knjige po lastnem okusu ali si pomagajo s seznamom predlogov za branje (PDF).

Nagrade in žrebanje

Odrasle in otroke do 15. leta čakajo boni za športno opremo v vrednosti 20, 30 in 40 €. Nagradno žrebanje in srečanje z alpinistom Andrejem Štremfljem bo v torek, 11. decembra, v Knjižnici Tolmin.

Sodelujoči in podporniki

V akciji hriBRANJE sodelujeta tudi Turizem Dolina Soče in Planinsko društvo Tolmin, finančno pa jo podpira Stalni sekretariat Alpske konvencije ob sodelovanju z Info točko na Posoškem razvojnem centru v okviru Festivala Brati gore.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti