Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kjer je nasilje doma

Delo: Štiriindevetdesetletna britanska plezalka Gwen Moffat je zadnje mesece znova v središču pozornosti:

... izhajati so namreč začeli njeni romani, prirejeni za bralnik kindle. Konec avgusta prvi, konec prejšnjega meseca drugi, Gospodična Pink no robu sveta, sledilo jih bo še štirinajst.
Gwen Moffat, rodila se je leta 1924 v Brightonu, se je ukvarjala z marsičim, bila je dostavljavka, vojaška kurirka, gozdarka, nabiralka polžev, krmarka na dvojambornici, slikarski model, velja tudi za prvo otoško gorsko vodičko s certifikatom in vojaško gorsko reševalko, predvsem pa odlično plezalko in alpinistko. Pozneje se je lotila še pisanja: leta 1961 je bila uspešnica njena avtobiografija Prostor pod mojimi nogami, v sedemdesetih pa se je posvetila kriminalnemu žanru.
V nizu romanov je glavni lik lucidna in trmasto vztrajna amaterska detektivka, gospodična Melinda Pink, ki je seveda dobra plezalka in suverena jahalka. Te romane, vsak mesec novega, je odslej mogoče kupiti v spletni knjigarni Amazon. Dogajanje večine zgodb je postavljeno v divjino.
Ob ponovnem izidu niza je avtorica za plezalno revijo UKCIimbing povedala: »Človeška bitja so zmožna vsega, a imamo samodisciplino. Narava dela po svoje. V divjini je veliko nasilja. Ko sem pisala te knjige, sem zelo uživala, in veseli me, da bodo na nov način spet dostopne bralcem. Prejšnji so bili z romani zadovoljni in so to tudi povedali.«

Delo, 08.10.2018, Zadnja stran

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti