Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Janja športnica meseca

 

sreda, 10. oktober 2018, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 519

po izboru svetovnih iger - Mednarodno združenje, ki jih organizira, 

... je slovensko športno plezalko Janjo Garnbret, ki se je v zgodovino vpisala kot prva svetovna prvakinja v olimpijski kombinaciji, v začetku oktobra izbralo za športnico meseca septembra 2018.

Janja Garnbret (Šaleški AO) je na svetovnih igrah Vroclav 2017 osvojila srebrno kolajno v težavnosti, na letošnjem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku pa osvojila zlato v balvanih, srebro v težavnosti in zlato v novi disciplini - kombinaciji, ki bo v takšnem formatu tudi predstavljena na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu. Kot so zapisali v obrazložitvi, je 19-letna športna plezalka ena največjih slovenskih upov za prihajajoče olimpijske igre.

Že leta 2015 se je Garnbretova uvrstila na četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, leta 2016 pa zmagala na večini tekem, na katerih je nastopila. V letih 2016 in 2017 je osvojila svetovni pokal v težavnosti in kombinaciji ter postala svetovna prvakinja v vseh disciplinah - leta 2016 v težavnosti in letos v balvanih in kombinaciji. Poleg tega je Janja preplezala tudi vrsto izjemno zahtevnih smeri v naravnih stenah.

Vir: The World Games / PZS.si   

 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker