Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Janja športnica meseca

po izboru svetovnih iger - Mednarodno združenje, ki jih organizira, 

... je slovensko športno plezalko Janjo Garnbret, ki se je v zgodovino vpisala kot prva svetovna prvakinja v olimpijski kombinaciji, v začetku oktobra izbralo za športnico meseca septembra 2018.

Janja Garnbret (Šaleški AO) je na svetovnih igrah Vroclav 2017 osvojila srebrno kolajno v težavnosti, na letošnjem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku pa osvojila zlato v balvanih, srebro v težavnosti in zlato v novi disciplini - kombinaciji, ki bo v takšnem formatu tudi predstavljena na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu. Kot so zapisali v obrazložitvi, je 19-letna športna plezalka ena največjih slovenskih upov za prihajajoče olimpijske igre.

Že leta 2015 se je Garnbretova uvrstila na četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, leta 2016 pa zmagala na večini tekem, na katerih je nastopila. V letih 2016 in 2017 je osvojila svetovni pokal v težavnosti in kombinaciji ter postala svetovna prvakinja v vseh disciplinah - leta 2016 v težavnosti in letos v balvanih in kombinaciji. Poleg tega je Janja preplezala tudi vrsto izjemno zahtevnih smeri v naravnih stenah.

Vir: The World Games / PZS.si   

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti