Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Projekt Osp v polnem teku

Facebook 05.10.2018

Pretekle objave gore-ljudje.net

Projekt OSP ali Opremimo slovenska plezališča je inicitiva vključevanja plezalcev v skrb za plezališča in spodbujanja odgovornega ravnanja in varnega plezanja. Obiskovanje plezališč je brezplačno, zato je odgovornost vsakega plezalca, da po svojih močeh prispeva k vzdrževanju opreme in s svojim ravnanjem poskrbi za ohranjanje plezališč in narave okoli njih. Prihodnost je v naših rokah; v naši močni plezalski skupnosti, ki je zaprisežena skalam in jih želi ohraniti varne, dostopne in urejene.

ponedeljek, 8. oktober 2018, ob 06:37, Nace Štruc, ogledov: 994

Akcije v Kotečniku in Črnem Kalu! Pri projektu sodelujejo sami predani plezalci, ki želijo plezališča ohraniti varna, dostopna in urejena.

V preteklih tednih je bilo izvedenih kar nekaj akcij v okviru projekta Osp. Z njihove Facebook strani Projekt OSP povzemamo aktivnosti in nekaj fotografij.

Vir: Facebook - Projekt OSP

25. september

Člani projekt OSP so sporočili: "Še ena uspešna Projekt OSP akcija! Kljub delno deževni nedelji so opremljevalci zalepili čez 40 svedrovcev in uredili 26 smeri v okolici stolpa. 6 opremljevalcev, 2 pomočnika, 10 ur dela in neskončno število vrtljajev mašin! Čaka nas še precej dela in če nam bo vreme naklonjeno, bomo v oktobru organizirali še eno akcijo urejanja Črnega Kala, da pred jesensko sezono uredimo kar se da veliko smeri. V veliko pomoč bo podpora plezalcev Projektu OSP, le tako lahko nagradimo nesebično delo opremljevalcev!"

23. in 24. september

Sašo Ocvirk in Luka Krajnc sta uredila nekaj smeri v Obokih v Kotečniku in zamenjala dotrajane fiksne komplete. Uredila sta 8 smeri, zavrtala 37 svedrovcev in zamenjala kup prastarih fiksnih kompletov. Potrebno je poudariti, da delo v takih previsih zahteva veliko znanja in izkušenj, predvsem pa vedno prinese razbolele ledvice in pošten musklfibr. Pravita, da je odstranjevanje svedrov iz previsnih 8b-jev precej težje, kot njihovo plezanje.

eXTReMe Tracker