Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Lucija in Ema suvereno

AK Impol Slovenska Bistrica, 06.10.2018
Lucija in Ema suvereno tudi na prvi jesenski tekmi Državnega prvenstva v težavnosti 

 

 

 
 

nedelja, 7. oktober 2018, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 591

... tudi na prvi jesenski tekmi državnega prvenstva v težavnosti
AK Impol: Po dvojnem 8b še dvojni 8b+

Na 3. tekmi Državnega prvenstva v težavnosti so se danes v Škofji Loki pomerili najboljši plezalci v srednjih in starejših kategorijah. Predstavnike smo imeli v dveh starostnih kategorijah – v moški konkurenci je med kadeti nastopil Gal Leskovar in osvojil 10. mesto, med starejšimi dečki do 16 let pa Urban Zagoršek, ki je tekmovanje končal na 13. mestu.

V ženski konkurenci sta med starejšimi deklicami do 16 let tudi tokrat navdušili Lucija in Ema. V kvalifikacijah sta obe priplezali najvišje in si že pred finalom delili 1. mesto. V finalu sta ponovili dosežek iz kvalifikacij in obe priplezali najvišje, tako da je o zmagovalki na koncu odločil čas plezanja finalne smeri – za 14 sekund je bila hitrejša Lucija. Tako sta le zamenjali 1. in 2. stopničko iz zadnje tekme v balvanskem plezanju v Logu. 3. mesto med starejšimi deklicami je tokrat osvojila Gaja Štalekar iz Šaleškega AO.


02.10.2018: Po dvojnem 8b še dvojni 8b+

Na zadnjo septembrsko nedeljo smo se z Emo in Lucijo odpravili plezat v Kotečnik. Vsi sektorji mimo katerih smo šli, so bili kljub čudovitem sončnem vremenu verjetno zaradi plezalnega Festivala Kotečnik 2018, ki se je dogajal prejšnji dan in noč, ter finala Svetovnega pokala v težavnosti v Kranju, prazni, le v Obokih, kjer je bil tudi naš končni cilj, smo srečali znance iz avstrijskega Fürstenfelda.
Po standardnem ogrevanju v Mamutu, je Ema v prvem poskusu preplezala Agresijo (8b+), ki je povezava smeri Kmečka malca II (8b) in Guernica (8a) – Kmečko malco je Ema preplezala prejšnji konec tedna, Guernico pa letos spomladi, tako da je celotno smer že poznala (in po preplezani smeri tudi pravi, da ji več kot 8b ne bi dala). Po malici se je Ema lotila še Katakomb (8b+) in jih v četrtemposkusu, potem ko je dvakrat padla na začetku smeri, ob spodbujanju avstrijskih plezalcev, tudi uspešno preplezala.

Lucija ta dan ni bila najbolj razpoložena in navdušena nad hladnimi Oboki. Dodaten zagon je dobila šele po uspešno preplezanem Impulzu (8a/a+), a ji je na koncu zmanjkalo tudi nekaj plezalne sreče, da bi preplezala še Specialista za življenje (8a+).

Ko smo se pozno popoldan vračali iz Obokov, smo v Kolomonu srečali našega nadobudnega mladega plezalca Miha Varžiča, ki je zagnano plezal v družbi mame in Anje. Ker se je Emi in Luciji mudilo v dolino, da bi še ujeli prenos finala Svetovnega pokala (čez dan sta večkrat razmišljali, da bi se morda odpeljali kar v Kranj), smo se le na hitro pozdravili in odhiteli proti avtu navijat za Emine in Lucijine vzornice.

Oznake: PLE, tekTEŽ
eXTReMe Tracker