Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Maja Kuzma

... in njena slovenska planinska pot. Maja Kuzma je letošnje poletje od 21. julija do 18. avgusta sama prehodila 617 kilometrov 

... dolgo slovensko planinsko pot. Za to je potrebovala 29 dni. Njena pot se je začela v Mariboru, zaključila pa na Debelem rtiču.

Foto: Tam sem tu (Facebook)

O svojem podvigu je v kratkem filmčku, ki je objavljen na Youtube, povedala:

"Že decembra 2017 sem občutila, da je pravi čas, da izpolnim svojo dolgoletno željo. Sedem mesecev sem redno hodila na fitnes in skupinsko vadbo za telesno pripravljenost. Dva tedna pred pričetkom pa sem se začela bolj osredotočati na načrt poti, kje se bom nastanila, vsaj približno, saj te koče in ob poti ne poznam. Najbolj sem si želela, da bi mi vreme služilo, da bi podvig lahko izpeljala."

Maja je ustvarila tudi Facebook stran Tam sem tu, kjer je zapisala: "

29. dan - zadnji dan SPP-ja ... 💚

Noč je bila zanimiva. Na trdih tleh, sredi vetrov in mirne lokacije. Trudila sem se, da bi zaspala in sem.

Jutro je bilo tako drugačno. Začela sem se zavedati, da je to zadnji dan. Na obzidju grada Socerb sem opazovala, kako se spreminja noč v jutro.

Odpravila sem se v Osp in nato v Tinjan, v zadnji najvišji vrh današnje poti. Uživala sem celo pot, čeprav je bilo potrebno tudi po cesti.

Navdušilo me je, da sem lahko hodila tudi med vinogradi in nasadi oljk ter spremljala plovbo ladij na koprskem zalivu, ...

Ankaran. Samo 2 km me je ločil do konca poti. V Konta baru sem spila kavo, ki je že dva dni nisem, ...

Ura je bila že 11. Odpravila sem proti koncu poti - v Debeli rtič. Čez vinorodne poti sem občudovala lepoto poti na Primorskem. Hkrati me je bilo strah, ... Pot se zelo kmalu zaključuje, kaj bo potem?

Grem naprej, ... Točno ob 11:30 zagledam tri prijatelje, s katerimi se močno objamem in zagledam fanta, ki je čakal na moj objem, ... Tekla sem proti njemu, vsa v solzeh, ker sem tu. Med svojimi. 💚

V avli zdravilišča so se skrivali dragi prijatelji. Objemov je bilo toliko, da si jih želim tudi vsak dan.

Štempiljka v zadnjo okence dnevnika SPP-ja. 💚💚💚

Prideta še dva prijatelja, nazadnje pa še moja draga družina - psička Iza, mami in sestrica Tanja. 💕💕💕

Bila sem krščena, vržena v morje, ... Presenečenj je bilo ogromno in za vse sem hvaležna

Nadaljujem s potjo. V neznano. Vsak dan je vedno poln presenečenj, izzivi so vedno tu. Le odločitev je ena. Se soočati ali ne soočati.

💚

208 ur 55 min v 29 dneh.

"

 

torek, 25. september ob 13:37

"Visokogorja so ČAROBNA. Ko sem hodila dan za dnem, sem hrepenela po želji, da mi tam zasije sonce. Na poti do Triglava tega ni bilo. Bil je izziv - iti dalje v močni oblačnosti.

Še vedno me privlači s svojimi nepredvidljivimi pojavi. Kmalu se srečava, tokrat v bolj hladno jesenskih razmerah s krajšo dnevno svetlobo." (Tam sem tu, Facebook)

Foto: Maja Kuzma med potjo (Youtube)

Majina Facebook stran: Tam sem tu

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti