Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Vikend

sreda, 19. september 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 386

Plezalni klub Idrija: ... gorniške kulture - Filmsko gledališče. 21. in 22. septembra. Udeležba obvezna

REINKARNACIJA TIBETANSKEGA MENIHA 
GORNIŠKI FILM, 21. SEPTEMBER 2018 OB 19. uri

Nagrada za najboljši film o gorski naravi in kulturi na Festivalu gorniškega filma.
Ko budistični deček v indijskem Ladaku odkrije, da je reinkarnacija tibetanskega lame, ga starejši, izkušeni varuh popelje na epsko potovanje. Njegovo usodo je treba ponovno združiti s predhodnikovo, vendar med 10-letnim Padmo in tem ciljem ležijo navidezno nepremagljive geografske, politične, finančne in druge ovire, skupno premagovanje katerih ustvari očarljivo intimen filmski portret.

KLATEŽ - LEGENDA FREDA BECKEYA
GORNIŠKI FILM - 22. SEPTEMBER 2018 OB 18. uri

Nagrada za najboljši alpinistični film na Festivalu gorniškega filma.
Izjemna življenjska zgodba skrivnostne alpinistične legende Freda Beckeyja. Vrhunski vzponi, odlični plezalni vodniki in edinstven življenjski slog tega uporniškega plezalca so ustvarili zapuščino, ki še vedno navdihuje plezalce vseh starosti. Film nam posebneža, njegovo alpinistično udejstvovanje kot tudi njegovo osebno življenje predstavi dosledno in z malce humorja. Na način, ki je povsem primeren njegovi osebnosti.

SILVO KARO: 40 LET ALPINIST
PREDAVANJE - 22. SEPTEMBER OB 20. uri, vstop prost

Silvo Karo, predstavnik rokenrol generacije je energijo in ritem prenesel v stene. Predanost, drznost, gorečnost in iskreno prijateljstvo je rodilo navezo treh mušketirjev – Frančka Kneza, Janeza Jegliča in Silva Kara. Velike stene Fitz Roya, Cerro Torreja, Torre Eggerja, Bhagirathija so najbolj zaznamovale njegovo alpinistično kariero, ki je segala od himalajskih 8000 metrov do 8a v športnem plezanju. Zvesto je sledil modernim trendom vrhunskega alpinizma, ki ga je pripeljal do light and fast. Alpinistična pot ga je vodila od romantičnih analognih sedemdesetih do drvečih digitalnih let novega tisočletja, s kmečkega podeželja do brutalnih patagonskih viharjev, prostranih višav Himalaje, ožarjenih granitnih dimnikov karakorumskega granita, grenlandskega obzorja, indijskega monsuna, yosemitskih navpičnih zidov in prelepih Julijskih Alp.

eXTReMe Tracker